Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Els Bombers critiquen els Mossos per la violència del 29-M

Podrien denunciar el Departament d'Interior per l'entrada il·legal d'antiavalots a la seu de CCOO

01/04/2012 Drets i Llibertats
Els Bombers han criticat els antiavalots dels Mossos d'Esquadra per la violència amb la que van actuar dijous passat a Barcelona. En un comunicat difós per CCOO, els Bombers d'aquest sindicat recriminen "la manca de professionalitat de la Brimo, per dir-ho d'una forma suau, en el moment en què un grup de bombers es va interposar per evitar càrrregues als manifestants".

Segons asseguren, les càrregues van ferir un bomber amb una pilota de goma i després els antiavalots els van disparar pots de fum irritant que van afectar tots els bombers i manifestants de la zona.

Bombers de CCOO denuncien que a Barcelona "un grup de bombers va intentar calmar els ànims dels grups reduïts que volien rebentar la manifestació pacífica, que estava sent un èxit rotund de participació" i lamenten que "als mitjans es parla més d'aquest aldarulls que de l'èxit total de la manifestació". L'Agrupació de Bombers de CCOO creu que "les accions violentes no representaven la gent que ens vàrem manifestar pacíficament".

Possible denúncia contra Interior

El sindicat CCOO està estudiant interposar una denúncia contra el Departament d'Interior per "l'entrada il·legal d'uns components de la Brigada Mòbil dels mossos d'esquadra a la seu del sindicat a Via Laietana de Barcelona". Segons ha explicat aquest sindicat, aquestes persones no es van voler identificar com a agents de l'autoritat però volien identificar un bomber de la Generalitat que es trobava dins de la seu.

Per tot plegat CCOO creu que hi ha dues accions que poden constituir una falta, la violació del domicili i la manca d'identificació com a agents de l'autoritat.
Valora
Vídeos
Bombers que protesten per l'actuació dels mossos dispersats amb gasos lacrimògens
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid