Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Els 4 independentistes detinguts a la Diada de Mallorca seran jutjats el 18 de juny

S’enfronten a una petició fiscal de 9 anys de presó en total i més de 13.000 euros de multa

04/04/2012 Drets i Llibertats
El proper 18 de juny seran jutjats els quatre independentistes acusats d'ultratge a la bandera espanyola i d'agressió als agents de la policia espanyola en els incidents de la manifestació de la Diada de Mallorca de l’any 2010.

Aquell dia es van produir aldarulls quan la policia espanyola i un grup de feixistes van atacar la manifestació de l’Esquerra Independentista. Dies més tard quatre independentistes, dos d’ells militants d’Endavant (OSAN), foren detinguts i acusats de participar en aquests incidents.

Segons un comunicat d'Endavant i Alerta Solidària, manifesten que aquest judici arribi a tenir lloc és la mostra més clara i fefaent de la persecució policial i judicial que pateix l’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM). També remarquen que l’expedient que acusa a les quatre persones no s’aguanta de cap manera, i si el cas ha seguit endavant ha estat només per motivacions polítiques.

El comunicat assenyala que les 4 persones encausades estan amb més ànims i força que mai, i això ens anima a seguir defensant-les de valent, plantant cara fermament a la repressió i aquelles persones que la permeten, ja sigui activament o passiva.

A més a més, denuncien que cap partit polític encara no s’hagi pronunciat a favor de 4 militants independentistes. Fet que consideren "vergonyós".


Intensificar la campanya de suport

Les quatre persones s’enfronten a una petició fiscal de 9 anys de presó en total i més de 13.000 euros de multa. És per això que el comunicat remarca que a partir d’ara intensificaran la campanya de suport. "Estam convençudes que aquest és un judici polític i la nostra força és al carrer, no als seus jutjats".

Demanen tot el suport i solidaritat possible. "Ara ens calen més mans i cervells que mai; no només per aconseguir l’absolució d’aquestes militants, sinó per a continuar lluitant per la independència, el socialisme i la destrucció del patriarcat" apunten.

El grup de suport ja ha organitzat ja ha organitzat actes per recollir fons per a la defensa a Manacor amb la col·laboració de Xítxeros amb Empenta i al Casal La Victòria de Sóller amb la col·laboració del Col·lectiu Albaïna.




Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid