Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets socials
Mig centenar d'entitats creen una plataforma en defensa dels serveis públics al País Valencià

"És perfectament possible garantir els serveis públics de manera sostenible sense retallades, copagaments ni privatitzacions, ni disminucions de qualitat"

28/03/2012 Drets i Llibertats
Més de 40 entitats entre sindicats, organitzacions i plataformes han creat el nucli constituent de la Plataforma de Defensa de l’Estat de Benestar i els Serveis Públics en el País Valencià. Aquestes organitzacions representen un extens teixit social, ja que cadascuna de les entitat engloben diverses associacions del seu sector.

La Plataforma neix per "la necessitat d’impulsar i coordinar les diverses mobilitzacions" ja que "el deteriorament dels serveis públics, la manca de recursos del Govern valencià, així com els pròxims anuncis de retallades a nivell estatal estan en la base de la coordinació d’entitats i mobilitzacions". Segons ha explicat la plataforma, la iniciativa s’emmarca en una dinàmica de creació de plataformes de característiques semblants en d’altres territoris de l’Estat, com Catalunya o les Illes Balears, entre altres.

El País Valencià, a la cua de la prestació de serveis bàsics

En l’acte de presentació, la Plataforma ha afirmat que "el País Valencià s’està situant en la cua de la prestació de serveis bàsics", tal com expressa l’Índex de Desenvolupament dels Serveis Socials 2012 publicat per l’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, on s’afirma que el País Valencià "ocupa l’última posició en la classificació de les Comunitats Autònomes en el desenvolupament del seu Sistema de Serveis Socials, amb una qualificació d’irrellevant i una puntuació global de només 0,80 punts sobre 10".

En aquest sentit, les entitats de la Plataforma han denunciat que en sanitat el País Valencià mostra l’índex dels més baixos de la despesa pública per càpita, i la retirada dels programes de compensatòria en ensenyament tot i tenir un dels índexs de fracàs escolar més alt de tot l’Estat.

La Plataforma creu que és "perfectament possible garantir els serveis públics de manera sostenible sense retallades, copagaments ni privatitzacions, ni disminucions de qualitat".

Les entitats i organitzacions donen suport a la convocatòria de vaga general d'aquest dijous.

Entre les entitats promotores hi ha Acció Cultural del País Valencià, Ca Revolta, Comissions Obreres, Lambda, Escola Valenciana, Intersindical Valenciana, Plataforma en defensa de l'ensenyament públic, Plataforma valenciana de drets socials, Plataforma en defensa i millora de la sanitat pública, Plataforma en defensa de la llei de la dependència, Plataforma d'afectats per la hipoteca, sindicats policials, UGT o Unió de Llauradors.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid