Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Retirada col·lectiva de diners pels serveis públics
27/01/2014
La Intersindical Valenciana ha iniciat una campanya per retirar un mínim de 100 euros dels bancs i anima tot el personal del sector públic i la ciutadania en general a realitzar aquesta acció "senzilla, legal, contundent i cridanera".

La idea, explica el sindicat, és que cada treballador del sector públic retire un mínim de 100 euros del compte corrent "per tal que en lloc de deixar als bancs, responsables de la crisi financera, que gestionen els nostres diners, els gestionarem nosaltres". A més, animen la resta de ciutadans i ciutadanes del País Valencià perquè realitzen aquesta acció.

Divendres al matí delegats del sindicat van escenificar la retirada de diners al Banc de València, a la ciutat de València. Amb aquesta acció volen assenyalar directament la banca, a qui considera "un dels grans culpables de la crisi" i que "continua amb grans beneficis i injeccions de diners públics mentre el govern valencià roba els diners al personal del sector públic amb les rebaixes salarials que han acordat en decret-llei del 10 de gener per poder pagar el deute que han generat després de més de 15 anys balafiant i malbaratant els nostres recursos econòmics".

Pel sindicat, la indignació popular que s’ha evidenciat contra el govern valencià en les multitudinàries mobilitzacions que s'han celebrat en les darreres setmanes també s’ha de traslladar a les entitats financeres.

Si la meitat dels treballadors públics de la Generalitat Valenciana se sumen a la iniciativa els bancs deixaran de tenir 6,5 milions d'euros "per fer maldats". Al País Valencià hi ha 130.000 treballadores públics.

Calendari de protestes contra les retallades

- Tots els dijous de 10 a 11 hores, concentracions de treballadors en les portes dels centres. En Educació es realitzaran a les 12.00 hores.
- Els dies 6 i 20 de febrer, es reuniran totes les Juntes de Personal i Comitès d’Empresa dels sectors d’Educació, Administració del Consell i sector públic valencià. Les reunions en el sector de Sanitat s’efectuaran els dies 16 i 22 de febrer.
- Dissabte 11 de febrer es convocaran quatre marxes. A València ciutat, partirà de l’edifici de l’Àgora (Ciutat de les Arts i les Ciències) cap a la Depuradora de Pinedo per a finalitzar en l’edifici del Rellotge del Port. En Alacant, la primera partirà cap a la Ciutat de la Llum i a Benidorm, la segona marxarà cap a Terra Mítica. Finalment, a Castelló es marxarà cap a l’Aeroport per a concentrar-nos enfront de l’estàtua de Fabra.
- Dimecres 15 de febrer, els sindicats remetran a tots els alcaldes informació de com afecten les mesures de retallada del Consell en els seus municipis i sol·licitarean als grups municipals el suport de mocions plenàries contra les retallades dels serveis bàsics.
- Dijous 16 de febrer, reunió amb tot el moviment associatiu valencià per donar a conèixer l’abast de les mesures acordades pel consell.
- Dissabte 18, els sindicats de la Mesa General realitzaran una crida als empleats del sector públic valencià perquè efectuen una vaga de consum general. Durant aquest dia els sol·licitaran que no realitzen compres i no assistisquen a espectacles, bars, restaurants i altres locals d’oci.
- Els dies 20, 21, 22 , 23 i 24 de febrer, s’organitzaran caravanes de cotxes a les tres capitals per a convocar a la ciutadania a les tres grans manifestacions que se celebraran el dia 25 de febrer.
- El 23 de febrer, a les 19.00 hores, es convocaran en les places de tots els Ajuntaments valencians tots els treballadors del sector públic valencià que presten servei en aquests municipis.
- Divendres 24 de febrer, es convocarà concentració de delegats enfront del Palau de la Generalitat on es lliuraran les signatures recollides durant aquests dos mesos per a exigir la dimissió del conseller d'Hisenda i Administració, José Manuel Vela.
- Dissabte 25 es convocaran tres grans manifestacions a les 18-00 hores a València, Alacant i Castelló.

Protestes específiques a l'àmbit educatiu:

- Segona i tercera onada de tancaments en centres educatius: 6 i 20 de febrer, sense perjudici d’aquells tancaments que ja hagen acordat els centres en altres dies.
- Segona roda d’assemblees comarcals per informar de les noves mesures acordades i recollir-ne de noves: 7, 8 i 9 de febrer.
- Manteniment de l’assistència els dilluns al lloc de treball amb la samarreta negra.
- Manteniment de les propostes llançades anteriorment (signatura del manifest pels claustres, suspensió temporal de la participació en accions formatives convocades per la Conselleria, etc.).

Campanya per demanar la dimissió de Vela


Els sindicats CCOO, CSIF, FSES, Intersindical i UGT-PV han iniciat una campanya d’arreplegada de signatures per a demanar la dimissió o la destitució del conseller Vela, a qui veuen com el "responsable directe en l’elaboració i execució dels pressupostos en les últimes legislatures". Han difós un document per recollir signatures.

Segons els sindicats, "el govern valencià ha balafiat i ha dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació". Així, creuen que la política valenciana s'ha basat en "l’especulació urbanística, que ha suposat l’enriquiment d’unes poques persones a costa de la destrucció del territori i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid