Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Animalista
Primera mort del 2012 als bous al carrer a l'Alt Palància

Dissabte, 21 de gener, morí a Navaixes (Alt Palància) un veí d’Almàssera (L’Horta) que participava com a espectador del bou embolat.

25/01/2012 Drets i Llibertats
L’animal, espantat pel foc, pujà a un munt de troncs acumulats a la plaça de l’Om, a pocs metres del piló on havia estat embolat i on estava situada la víctima, que va caure a causa de l’envestida.  Després, el bou caigué a sobre d’ell i morí a l’acte.

Plataforma Iniciativa Animalista, a través d'un comunicat, manifesta el seu condol per aquesta nova mort causada per la pràctica dels bous al carrer, que lamenta profundament.  Desitja que es prenga consciència que és hora de deixar de banda aquesta tradició que només pot causar patiment a humans i bous, que ha de ser superada per la consciència de respecte als drets dels animals.

Segons la plataforma, els troncs amuntegats al mig de la plaça, que es feien servir per a mantindre la foguera tota la nit, incompleixen allò establert a l’article 23 del reglament de festejos taurins tradicionals del País Valencià que diu que només s’utilitzaran com a protecció les barreres, cadafals i defenses de les cases particulars i amb les característiques que s’estableixen al mateix reglament.  La persona tècnica responsable ha de certificar la idoneïtat d’aquests equipaments pel que respecta a la seua instal·lació, resistència i estabilitat davant les espentes i sobrecàrregues.  La mort d’una persona que utilitzà com a refugi un piló de troncs demostra que aquesta tasca es va fer de forma negligent, el que suposa una infracció molt greu (art. 79.3).

Per a la Plataforma, es posa de manifest, de nou, que les regulacions que afecten a aquestes pràctiques són vulnerades sistemàticament.  Els accidents de persones que participen en aquests actes es donen per descomptat la presència de menors de 16 anys és habitual, sempre hi és la gent borratxa que posa en perill els serveis de seguretat i les assistències mèdiques…

A més, assenyala com mostren les notícies sobre aquest accident, el principal objectiu de molts organismes implicats és l’ocultació d’aquesta realitat. Ara, segons la Plataforma l’esforç està en fer passar el pilot de troncs com a un “element de diversió”, quan és evident que no ho és i que, més enllà de qualsevol altra valoració, el reglament no permet que representen un perill per a les persones ni pel bou.

"Ell és qui resta sense cap protecció", puntualitza.  En aquest cas, el bou aterrit que havia estat lligat mentre li col·locaven foc a prop dels ulls, es llançà contra aquesta muntanya de fusta.  És impossible prohibir la crueltat i el maltractament del brau erquè l’acte en si mateix és una persecució, un linxament que inclou l’ús d’instruments com les sogues o les boles d’embolat.
Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  5. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  6. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  7. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  8. Un motor de reacció català
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid