Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alfafar
Dues persones de la campanya SOS Parke Alkosa porten 19 i 13 dies en vaga de fam

Fa més de 60 dies que va començar l'estada indefinida de la campanya SOS Parke, i dinou dies de la vaga de fam indefinida. La Generalitat Valenciana segueix sense anunciar data de negociació, de la mateixa manera que l'Ajuntament d'Alfafar.

11/01/2012 Drets i Llibertats
Davant d’aquesta situació els grups de l'arc parlamentari de l'oposició a les Corts valencianes han fet una nota de premsa en la que exigeixen el començament de les negociacions i responsabilitzen el president Fabra de la situació, qualificant d'inhumana l'actuació del PP.

D'altra banda aquesta passada vesprada-nit van començar les primeres barricades de foc en la carretera N-340 a l'altura del Park Alcosa, fa ja bastants anys que no es registraven incidents d'aquest tipus en aquest poble a 8 km de la ciutat de València, i administrativament dependent de l'Ajuntament d'Alfafar.

 

Avui, membres de la campanya SOS Parke acudiran al parlament espanyol a Madrid per exigir mediació en el conflicte a aquesta institució.

Manifestació
Demà, tindrà lloc una manifestació en solidaritat amb la campanya i en contra de les retallades a la plaça de Mainises, convocada per la plataforma dels Drets Socials i la campanya SOS Parke 

Concert de Solidaritat
El proper divendres, a l'Ateneu Popülar València és realitarà un concert solidari amb la koordinadora de Koordinadora Kolectivo Parke, en el que actuaran El Cifu i Kififusion. El concert tindrà una entrada de 3 euros, diners els cuals aniran a parar a la campanya "S.O.S Parke"

Amb aquest concert es vol donar suport a la lluita dels companys del Parke Alcosa, que porten 60 dies a València i una vaga de fam de 16 dies reivindicant el dret a decidir i els drets humans , dues coses que la "Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Alfafar els està negant" remarcant els organitzadors dels concert.


Manifest de Suport

Els signants del present manifest volem mostrar el nostre suport a les reivindicacions i demandes dels veïns i veïnes del Parke Alkosa davant la dramàtica situació que travessen i volem subratllar que: 

1. Considerem com referencials les lluites veïnals històriques del Parke Alkosa, un barri construït durant les onades migratòries dels anys 60 i que ha patit des de la seua creació les conseqüències de la marginació i l’exclusió social. Aquesta situació, sumada a l’aïllament geogràfic del barri, han comportat una taxa d’atur creixent del 40%, un 70% de famílies per sota del llindar de la pobresa, alts índexs d’absentisme escolar i analfabetisme funcional i digital així com un alt percentatge d’usuaris de centres de salut mental i unitats addictives.

2. Tot i aquesta dura realitat, el Parke Alkosa és conegut arreu per la lluita dels seus veïns i veïnes, que organitzats en la Koordinadora de Kol·lectius del Parke, han esdevingut un referent estatal pel que fa a la creació d’alternatives socials, econòmiques i culturals. Aquestes lluites quallaren a principis dels anys noranta en el potent projecte comunitari anomenat Nosotr@s Mism@s que, fonamentades en valors com el suport mutu i la participació ciutadana, ha creat una xarxa de cooperatives amb programes i actuacions socials exemplars com ara el Centre d’Inserció Sociolaboral Massanassa II, el Centre de Xiquetes i Xiquetes, la Cooperativa d’Iniciatives Laborals o el Centre d’Informació Juvenil.

3. Ens sembla completament vergonyós i inadmissible que administracions públiques com la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alfafar es neguen a pagar els 400.000 euros que deuen a les iniciatives comunitàries del Parke Alkosa. Un impagament que amenaça greument la continuïtat d’aquests projectes socials imprescindibles per al present i futur dels veïns i veïnes del barri.

És per totes aquestes raons que els signants d’aquest manifest exigim el pagament immediat dels deutes de les administracions públiques a les organitzacions comunitàries del Parke Alkosa així com un pla de mesures d’urgència social de l’Ajuntament d’Alfafar per a combatre les greus problemàtiques que pateix el barri.

 

"El Parc"
És  un poble en forma de barri dormitori situat  al sud de la ciutat de València, pertanyent al municipi d'Alfafar, encara que separat del seu nucli urbà per  carreteres, vies del tren, gasolinera i centenars d'anys; ja que el barri neix com a conseqüència de l'emigració dels seixanta, amb uns deu mil habitants i amb les característiques dels barris dormitoris de l'època, inclosa la seva problemàtica social.


La cooperativa que marca la història
Desocupació des de finals dels 70 de més del 30 % arribant a gairebé el 40 % en l'actualitat. Més del 70% vivint per sota del llindar de la pobresa. Aquesta població, a poc a poc, des dels anys 90 es va els fonaments del projecte comunitari per donar resposta a l'empobriment, amb iniciatives d'economia social, cooperatives, tallers de formació programes socials. Centres de dia de “Pékes”, de Joves…

Arrencant el finançament a les institucions locals i autonòmiques en un projecte que significa l'aposta pel desenvolupament de la participació ciutadana de tal forma que es pugui plantejar en la pràctica la gestió dels recursos que hi ha monopolitza l'administració de l'estat per part de la ciutadania.

Ara el projecte comunitari està en una situació absolutament dramàtica, les institucions Generalitat Valenciana (SERVEF, D. G Benestar social) i Ajuntament d'Alfafar , estan retardant el pagament de mes de 400.000 euros, ja gastats, això significa que un bon numero de treballadors comunitaris porten sis mesos sense cobrar. Lloguers, material educatiu i laboral sense poder pagar.

En qualsevol situació, però àdhuc més si cap en un moment de catàstrofe social com aquesta en la qual són necessàries actuacions d'emergència, es fa imprescindible la creació d'espais públics amb participació de la ciutadania i amb poder de decisió.

Reivindiquen
- El pagament immediat del deute de la Generalitat Valenciana i ajuntaments a les organitzacions socials i comunitàries incloses farmàcies. Beques per als menjadors escolars, prestacions de la llei de dependència, de la renda garantida.

- La creació d'espais públics amb participació ciutadana i dels diferents agents socials en els diferents municipis per plantejar actuacions d'urgència Social com el pla de mesures d'urgència plantejat a l'ajuntament d'Alfafar participant amb poder de decisió als pressupostos municipals.

 

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid