Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SANT CUGAT DEL VALLÈS
La CUP demana a l’Ajuntament compromís amb el Residu Zero

La CUP Sant Cugat presentarà al Ple una moció en la que proposa a l'Ajuntament l'adhesió a la xarxa de municipis de l’Estratègia Catalunya Residu Zero

19/12/2011 Política
Estratègia Catalunya Residu Zero és una iniciativa que s’emmarca dins un moviment internacional conegut com “Zero Waste International Alliance, Zero Waste Europe” que proposa avançar cap a la reducció i reaprofitament progressiu dels residus com a recursos, proposant estratègies i objectius que permetin entre altres coses, tancar el cicle dels materials per tal de que tot residu pugui ser transformat en matèria primera. També assumeixen el repte d’aconseguir abans del 2020, disminuir els residus a menys de 1,20 Kg per habitant al dia i que com a mínim el 70% dels residus generats siguin recuperats. Per poder dur a terme aquests objectius, la iniciativa posa damunt la taula una sèrie de mesures com evitar llençar els residus que poden ser aprofitats a l'abocador, redissenyar els productes que es fabriquen o bé evitar la producció i comercialització de productes que no puguin ser transformats posteriorment. Actualment ja s'hi han adherit nombroses administracions locals i regionals, empreses i organitzacions de diferents països.

La CUP Sant Cugat ha subratllat la major responsabilitat de l’Administració i dels ciutadans en la gestió de residus municipals ja que, segons la formació, són els que n'assumeixen els costos econòmics, socials i ambientals. També han volgut reivindicar la necessitat de que siguin els productors i distribuïdors que assumeixin la responsabilitat i els costos dels residus associats als seus productes. “Cal endegar canvis en les formes de producció, distribució i consum que redueixin la generació de residus i la contaminació”, han afegit.

La moció acorda que l’Ajuntament no només es comprometi a adherir-se a la iniciativa, sinó que promogui i participi activament en l’Estratègia, treballant tant des de la difusió del concepte Residu Zero com desenvolupant accions de prevenció i reducció de residus. Per altra banda també demanen a l’Ajuntament que trameti els acords al Govern de la Generalitat sol•licitant l’elaboració d’un marc normatiu que prioritzi la prevenció de residus.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid