Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un informe del Cendre Delàs mostra el lucratiu i fosc negoci de material militar a l'Estat espanyol

El Centre d'Estudis per a la Pau JM Delàs de Justícia i Pau ha fet públic l’Informe 9: El controvertit comerç d'armes espanyol, un negoci secret 2001-2010, on es mostra que l'Estat espanyol, només en 2010, ha venut  1.128 milions d'euros en armes, moltes destinades a països en conflicte armat, en situació de tensió i on es vulneren el Drets Humans. Els seus autors són Tica Font i Francesc Benítez, membres d'aquesta entitat.
 
L'informe, del qual també se n'ha fet un Resum executiu Informe 9, exposa un conjunt de dades sobre el lucratiu i fosc negoci de material militar exportat des de l'Estat espanyol i amb participació de l'exèrcit. Cada dia l'Estat espanyol exporta 3 milions d'euros en armes, que (avions, armes, bombes i tecnologia militar de tota mena) s'han exportat a països amb conflictes socials i dictadures, per cometre crims contra la humanitat i vulneracions dels drets i les llibertats.

05/11/2011 20:21 Drets i Llibertats
 
Aquest informe assenyala que les exportacions espanyoles de material de defensa de 2010 han ascendit a 1.128 € milions, un 16% inferior a les de 2009 i un 388% superior respecte de 2001. Aquest any, l'Estat espanyol s'ha situat en la novena posició en el rànquing mundial de països exportadors d'armament, aconseguint el 2% del total mundial i el 0,6% del total de la balança comercial espanyola. Cada dia l'Estat espanyol exporta 3 milions d'euros en armes, moltes d'elles a països en conflicte armat o on es violen els Drets Humans.
 
Durant el període 2001-2010, el 74% de les exportacions de material de "defensa" espanyol correspon a aeronaus militars (36%), vaixells de guerra (28%), a equips de formació d'imatge o  contramesura (10%), bombes, coets, torpedes, míssils (7%), combustibles i explosius militars (7%) vehicles tot terreny militars (6%), equips electrònics (2%), municions i components (2%), equip lògic (programari) d'ús militar (1%) i armes de foc (2%).
 
Les exportacions d'armes curtes i lleugeres van ser el 2010 un 96% superiors a les de 2001, ascendint a 173,03 € milions d'euros. Les transferències espanyoles de productes i tecnologies de doble ús (amb un probable ús militar, però que també es destinen a reprimir la població) van arribar als 97,3 milions d'euros.
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid