Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Hospitalet de Llobregat
L'Ajuntament tanca la ràdio i la televisió municipals

Ràdio L'Hospitalet -nascuda el 1982- té una trentena de treballadors, mentre que Televisió de L'Hospitalet, que funciona en règim de concessió a l'empresa Lavínia, té una quarantena de treballadors.

29/11/2011 Comunicació
L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha decidit suprimir la televisió i la ràdio locals a partir del 2012 per reduir despeses. El tancament dels dos mitjans afectarà una setantena de persones que actualment hi treballen. Els representants dels treballadors s'han reunit aquest dilluns al matí amb la regidora d'Hisenda, Mercè Perea, que ha confirmat la "decisió política" de tancar aquests dos mitjans de comunicació municipal.

Un tancament anunciat pel que a la televisió

Fa unes setmanes, ja es xiulava a les orelles el possible tancament de la televisió, quan l'Ajuntament va suspendre la continuïtat del contracte amb Lavínia per a la gestió de la televisió municipal a partir del proper primer de gener. En canvi, pel que fa a la ràdio no hi havia cap informació en aquesta direcció.

Aleshores es va constituir
la plataforma 'Salvem Televisió de l'Hospitalet', que ja ha recollit 704 signatures on-line i diversos milers a la ciutat. Fa una setmana més d’un centenar de persones i representants d’almenys una quinzena d’entitats de L’Hospitalet es van concentrar la nit de dimecres a la plaça de l’Ajuntament per reclamar al Consistori que garanteixi la continuïtat de la Televisió de L’Hospitalet amb els recursos humans actuals.

La trobada, organitzada pels treballadors, va servir perquè aquests recordessin que la televisió pública de la ciutat “parla 100% de L’Hospitalet” i que és l’encarregada de difondre “l’excel·lent feina” de moltes entitats, empreses i persones que treballen per millorar la ciutat.

L’acte va incloure el parlament espontani dels representants de les diverses associacions i col·lectius. Manuel Piñar, president de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet, va assegurar que respon a la petició d’ajuda dels treballadors perquè “vosaltres sempre ens heu ajudat quan us hem necessitat”, alhora que emfatitzava que la televisió “no es pot tancar. S’ha de retallar d’altres partides i no en drets socials, entre els quals s’hi inclou el d’informació”.

La concentració va concloure amb la lectura del manifest redactat pels treballadors, en què  defensen la televisió pública de la ciutat i la seva feina.

Altres municipis com Blanes, a la Selva, també ha optat per retallar despesa prescindint dels mitjans de comunicació municipals i tancarà la ràdio i dues webs, una dedicada a la televisió local. Sense oblidar el cas de RTVM.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid