Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Famílies
El rebut de l'aigua per a ús domèstic augmentarà entre el 3 i el 9%

L'any que ve s'hi haurà d'afegir un tercer augment, el del preu de l'aigua, que serà molt més alt

26/11/2011 Economia
El nou pla de retallades que ha anunciat el Govern preveu un augment del cànon de l'aigua, a través del qual les famílies pagaran els rebuts més cars a partir de l'any que ve. Ara s'ha concretat una mica més aquest augment, i l'executiu ha precisat que l'augment serà del 3% per als que gasten menys i del 9% per als que gasten més.

El primer increment fa referència a les persones que gasten menys de 9 metres cúbics mensuals –passa de 0,4339 euros a 0,4469 euros-, mentre que el segon és un nou tram que gravarà aquells que consumeixen més de 18 metres cúbics mensuals i que ha passat de 0,4596 a 0,5056 euros.

L'augment final del rebut trimestral, on a més de l'aigua es paguen altres impostos, serà per a la majoria de famílies d'uns 30 cèntims. Malgrat tot, després d'aquesta segona pujada del cànon en els últims mesos, l'any que ve s'hi haurà d'afegir un tercer augment, el del preu de l'aigua, que serà molt més alt.

Segons consta en l'avantprojecte de la llei de mesures fiscals i financeres, hi haurà també una tarifa social perquè aquests increments no afectin determinats col•lectius.

Amb totes aquestes mesures, es preveu que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) recapti 42,1 milions d'euros més.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid