Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona planta Mas com a protesta per la política de retallades de la Generalitat

mas_puigdemontEls regidors de la CUP de Girona no assistiran avui a la recepció que s'organitza a l'Ajuntament en motiu de la visita d'Artur Mas a Girona. Fan arribar una carta al President per justificar aquesta absència, en què reclamen que s'aturin les retallades, solucions per al finançament local i més valentia en clau nacional. Els regidors tampoc assistiran a la missa de Sant Narcís
 
El grup municipal de la CUP ha fet públic avui que no assistirà a la recepció institucional organitzada a l'Ajuntament de Girona en motiu de la visita del president Artur Mas a la ciutat. El regidor i portaveu de la formació, Jordi Navarro, ha explicat que es tracta d'una mostra de protesta per la política de retallades que està aplicant el govern de la Generalitat en àmbits com la sanitat o l'educació.

28/10/2011 10:55 Política
En aquest sentit, Navarro ha explicat que la gestió econòmica del govern català perjudicarà directament al consistori gironí, ja que per a l'exercici 2012 les transferències de la Generalitat a l'Ajuntament disminuiran considerablement, la qual cosa dificultarà seriosament l'acció municipal.
 
A més, els regidors de la CUP Jordi Navarro, Anna Pujolàs i Carles Bonaventura (membre de Rcat) han fet arribar una carta al President, en què justifiquen la seva absència en l'acte institucional, i reclamen que es posi fi a la política de retallades i que s'enfoqui de forma valenta la problemàtica del finançament dels ajuntaments catalans. En aquest punt el text fa referència a l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans, i critica que la Generalitat es limiti a acceptar aquesta situació sense plantar-hi cara, i en faci pagar les conseqüències a les catalanes i catalans amb les retallades de serveis bàsics. En la missiva també es fa esment a la necessitat que el govern català faci passos ferms, juntament amb el món local i la societat civil, cap a la plena recuperació cultural, la normalització lingüística i l'exercici del dret d'autodeterminació del poble català.
 
Els regidors tampoc assistiran a la missa de Sant Narcís
Els regidors també han declinat la invitació per assistir a la missa que s'oficia a Sant Feliu en motiu de la diada de Sant Narcís. La CUP, que defensa un model de ciutat i país laic, s'ha mostrat crítica amb el fet que l'Ajuntament com a institució enviï representants públics en aquest tipus d'actes, tot i que s'ha mostrat respectuosa amb els regidors que decideixin assistir-hi a títol individual en funció de les seves creences.







 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid