Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Esquerra Independentista de Mallorca s'adhereix a la manfestació en favor de l'ensenyament públic

El Moviment d'Escoles Mallorquines també se suma a la mobilització de dijous convocada pels diferents sindicats d'educació a les Illes Balears.
 
L’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM) de la qual formen  part Maulets, SEPC i Endavant  ha fet públic la seva adhesió a la manifestació que se celebrarà demà les 19h a Palma, a favor de l’ensenyament públic. L'EIM considera que està en joc la qualitat de l’ensenyament públic i tot el que això significa: "igualtat d’oportunitats en la vida, dret a l’ensenyament de qualitat, cohesió social. Tot això excusat en una situació de crisi, la qual, però, no impedeix que el nou Govern concerti tres escoles privades lligades a l’Opus Dei".

05/10/2011 12:11 Drets i Llibertats
També es reaferma en la defensa de l’ensenyament públic i demanam a tota la comunitat educativa que surti dijous al carrer i insta als agents implicats en l’educació (sindicats de professors, d’estudiants, associacions de pares i mares, etc.) a preparar noves mobilitzacions i més contundents en un futur proper, a les quals hi tornarem a donar suport, perquè la situació així ho requereix.
 
Els motius que els empeny a manifestar-se són: 

-       Els continus atacs a l’ensenyament públic i als seus treballadors. Concretats en:
 
o   La supressió de nomenaments d’interins fins al 2012. Impedint així que es puguin fer efectives les substitucions i noves contractacions.
o   La supressió de la contractació mínima de dos mesos
o   L’obligació de cobrir les baixes que es produeixin per part dels mateixos companys de feina
o   L’augment d’hores lectives per al professorat. Fet que suposarà que prop de 500 professionals de l’ensenyament es quedin sense feina.
o   Supressió a la pràctica dels desdoblaments, de les atencions a alumnes amb necessitats especials i, inclús, de l’atenció individualitzada
o   Retallada considerable de sou del professorat, i l’alerta de no cobrar el salari.
o   Augment previsible de les ràtios per classe
 
-       La persecució de l’ensenyament en català
 
D'altra banda, el Moviment d'Escoles Mallorquines vol mostrar tot el seu suport a la comunitat educativa davant l'atac que s'està patint per part del nou govern del Partit Popular. Considera que les mesures anunciades pel Govern de José Ramón Bauzá suposaran no només un atac directe a tots els treballadors i treballadores de l'ensenyament, sinó també un atac directe i generalitzat a la qualitat de l'educació.
 
El Moviment ja va anunciar mesures que atacaven de manera frontal la llengua catalana i el model actual d'immersió lingüística, i ara s'anuncien més mesures contra la qualitat de l'ensenyament, retallant professorat i reduint el pressupost.
 
També remarca que és en moments de crisi econòmica com l'actual, on els governs han de fer precisament un major esforç econòmic i d'inversió en l'educació, ja que invertir en educació és invertir en futur. I no al contrari, que és el que està fent l'actual govern.
 
Escoles Mallorquines no només se sumam a la mobilització de dijous sinó que, com ja van  anunciar, mobilitzaran a tota la comunitat educativa per "defensar la nostra escola i fer front a tots aquests atacs".
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid