Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Endavant presenta la campanya "Tenim la Paraula: a Mallorca en català"

Endavant (OSAN)  Mallorca ha presentat la campanya "Tenim la paraula: a Mallorca en català", pensada per denunciar i combatre la inèdita persecució política que està patint el català per part de les institucions públiques de Mallorca i de les Illes Balears.  (veure vídeo)
 
Segons l’organització, mai s’havia anat tan lluny, i està forçant el nostre poble a desobeir la llei per poder viure amb normalitat en la nostra llengua. Per a Endavant, a Mallorca tant el castellà com qualsevol altre idioma, conviuen amb normalitat amb la llengua pròpia, el català.

28/09/2011 02:55 Llengua
El col·lectiu entén que les agressions que està patint la nostra llengua estan dirigides des de Madrid, però les executen les principals autoritats públiques locals: el president del Govern balear, José Ramón Bauzá, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, o el batlle de Palma, Mateo Isern, entre d’altres. 
 
Endavant considera que disposen del suport i la instigació dels sectors més ultres del PP i de Balears, com l’exbatlle de Calvià i conseller de Turisme, Carlos Delgado, o l’expresident del Círculo Balear, Jorge Campos, recentment convertit en director de la Fundació pel Desenvolupament Sostenible. 
 
El català no havia estat mai tan perseguit a Mallorca d’ençà de la mort del dictador Francisco Franco, i per això, Endavant Mallorca enceta la campanya “Tenim la paraula: a Mallorca en català!”, amb la qual espera animar el nostre poble a continuar-la parlant amb normalitat i a practicar la insubmissió sobre qualsevol ordenança, decret o llei que vagi en contra de la llengua. L’organització fa una crida a defensar fins al final la presència del català dins l’administració pública, tot exigint-lo com a requisit i no com a mèrit. I anima als companys i companyes de Ràdio i Televisió de Mallorca a seguir emetent fins al darrer dia. També dóna suport als treballadors i treballadores d’IB3 que continuen fent una programació íntegrament en català, així com als professors i alumnes, perquè defensin la presència del català a les aules. Endavant també defensa la Llei de Normalització Lingüística, aprovada el 1986.

Segons l’organització, aquestes i moltes altres lluites s’han obert camí a Mallorca en els darrers mesos davant les amenaces polítiques i empresarials. Per això, Endavant fa pública aquesta campanya participativa i oberta a tothom que es vulgui sumar a la defensa de la llengua que ens identifica com a poble. El col•lectiu editarà material propagandístic, elaborarà productes audiovisuals, documentarà les agressions que s’estan duent a terme i, en definitiva, farà tot el possible per evidenciar la gravetat de la situació i la necessitat d’actuar i mobilitzar-se des d’una perspectiva global contra els atacs al català. Aquí podeu veure l’espot de la campanya:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid