Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La dreta, els bous i la construcció de l’hegemonia

Per Antoni Infante, membre d'Iniciativa Animalista i del Moviment de Defensa de la Terra (MDT
 
Aquest estiu, mentre bona part de la gent treballadora gaudia d’un merescut descans, i la resta continuava preocupant-se per com li afecta directament la crisi del capital en la vida diària, la dreta encapçalada pel PP i els “mass media”, s’ha llançat a una ofensiva ideològica per enfortir el bloc de poder.
 
Des de l’esquerra, sovint critiquem la grolleria de la dreta. A vegades tenim raó, d’altres no. La dreta quan vol ser fina, també sap fer-ho.

28/08/2011 02:48 Opinió

El PP i Convergència i Unió, han deixat que siga el PSOE, com bons escolanets del capital que són, qui carreguen amb la feina bruta de les mesures econòmiques contra la classe treballadora i el nostre poble, mentre ells es dedicaven a fomentar l’espanyolisme més ranci impulsant corregudes de bous a ciutats i pobles on feia mes de 25 anys que no hi havia, finançant bous al carrer a bastament, promovent recitals i concurs de caduca solera tardofranquista. I els ha funcionat, al menys en part.

Quelcom que sabem però que també solem oblidar, és que les persones tendim a reproduir, en el pla mental l’escala de valors culturals del grup de poder dominant. Així veiem com molta gent del nostre poble s’ha deixa enlluernar per la demagògia de la dreta i ha participat en major o menor mida als actes programats a pobles i ciutats rebaixant l’esperit crític. En bona part del País molta gent, al menys sociològicament d’esquerres, s’ha llançat a participar als bous i correbous com si li anara la vida. Davant només han estat els i les defensores dels drets dels animals i poca, molt poca gent d’esquerres.


Ara, al tornar a la normalitat del treball o del “sense treball”, l’esquerra comença a reviscolar i cerquem la coordinació per a fer front a l’enèsima reforma jurídica contra els drets de la classe treballadora. Ara convoquem actes i mobilitzacions, i cridem a la mateixa gent, que durant tot l’estiu ha estat treballada ideològicament pels reality show de la TV, les gales dels “Julios Iglesias” i similars i sobre tot la brutalitat de moltes festes on es tortura als animals. Tanmateix, bona part de l’esquerra estàvem de vacances ideològiques.


El combat entre els defensors del capitalisme i els interessos populars es lliuren també en la ment de cadascuna de les persones. El capital ho sap bé i no desaprofita els seus ingents recursos per enfortir les seves posicions. L’esquerra desaprofitant l’experiència històrica deixem massa camps lliures sense presentar la necessària batalla ideològica.


L’esquerra en general no pot permetre’s el luxe que la defensa dels drets dels animals recaiga només en les esquenes de les organitzacions i persones animalistes. Els valors ideològics que hi ha al darrere afecten globalment l’ètica d’uns i altres. Els valors de la dreta són l’explotació, l’opressió, l’espoliació i l’ús i abús de totes les especies. Els valors de l’esquerra no poden ser altres que els de la solidaritat, la llibertat i el respecte a la vida.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid