Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Benicàssim censura una protesta contra la prohibició d'un festival

El col·lectiu Estem Vius assenyala que el govern municipal de Benicàssim (Plana Alta) va mentir i negar la prohibició del Festival en el darrer ple, però a més a més, apunta que ha utilitzat el mitjans de comunicació per a criminalitzar-los.

El passat día 29 de Juliol, membres del col·lectiu van anar al ple ordinari de l’ajuntament per a demanar explicacions en el torn de paraula de la ciutadania, i al igual que a tots el grups de l’oposició que van preguntar no els van deixar parlar i fins i tot van insultar a la exregidora de joventut que va intentar preguntar pel tema.

03/08/2011 16:32 Drets i Llibertats

A més de mentir i negar l’haver prohibit el festival, mitjançant els “seus” mitjans de comunicación van convertir la censura, remarca Estem Vius. 

El passat 23 de Juliol el grup Estem Vius van tenir que celebrar una jornada de protesta sobre La Flama, el que anava a ser el I Festival de música jove en valencià a Benicàssim, dins d’un local privat perquè el festival va ser censurat des de l’Ajuntament.

El festival La Flama, tal com ells ho descrivien al lloc web creat per a l’ocasió, “pretén ser una porta oberta a la normalització de la nostra llengua. Però no pretén ser només música, vol ser cultura, reivindicació, art, un punt de trobada per associacions i gent amb ganes de fer coses, de moure’s pel món…”

Però expliquen que l'Ajuntament va posar pals a la roda des del principi. Els hi va demanar documentació sobre l'entitat i sobre el projecte. I al complir-ho tot els denegà el permís per a realitzar-la, degut a que “el programa de joventut d’aquest Ajuntament no s’ajusta a la memoria d’activitats presentat en el vostre projecte” els digueren.

En resposta, van organitzar una jornada de protesta per al día que s’havia de celebrar el festival i han creat una revista de denuncia amb la col·laboració de gent com Andreu Valor, el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, Escola Valenciana, Joves d’Acció, Esplai Cataflai, Quatre Gats, Escola de Cases, La Maranya i Ingrid Lafita (la revista La Flama).

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid