Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PP suspèn el senyal de Gandia TV i acaba amb 20 anys de servei públic en català

Ja s'havia intentat, però no ha estat fins ara que s'ha executat. El nou alcalde de Gandia, Arturo Torró (PP), ha tancat la televisió pública local Gandia TV, que emet en català. Un canal que segons es desprèn dels pressupostos de l'any 2009 no tenia pèrdues i que a finals de l'any passat havia signat un conveni per retransmetre les falles.

El president de la Generalitat, Francisco Camps, ja va intentar el tancament al·legant que les emissions eren "il·legals". El llavors consistori socialista s'hi va oposar  però ara, amb el PP a l'alcaldia, l'amenaça s'ha fet realitat.

05/07/2011 09:46 Comunicació
Ara el PP ha executat la decisió també adduint motius legals. En aquest sentit, s'ha suspès l'emissió "temporalment" fins que estiguin enllestits els nous estatuts del consorci comarcal amb la incorporació dels representants dels ajuntaments de Tavernes de la Valldigna i Oliva.

Tot i que el govern local ha adduït també motius econòmics, el Grup Municipal Socialista de Gandia, en paraules del representant del grup al Consell d'Administració de Gandia Televisió, Vicent Mascarell, ha lamentat la decisió del govern de Torró de tancar Gandia Televisió i paralitzar la seua emissió des d'avui mateix. Una decisió que, segons els socialistes, no té "fonaments jurídics ni econòmics que la justifiquen".

Adéu a 15 anys de servei públic en valencià

empresa1Per al PSPV-PSOE, Gandia Televisió tenia un cost adequat per al volum de treball i per al servei que oferia la televisió. A més, pel que respecta al tema jurídic, segons Mascarell que Gandia Televisió "emet exercint el seu dret a informar als ciutadans com a ens públic local i en valencià, i així ho recull la llei".

La decisió dels populars acaba amb més de 20 anys de servei públic informatiu a la ciutat amb la llengua pròpia. Mascarell ha lamentat que els populars hagen utilitzat les seues primeres setmanes de govern per a "tallar i ofegar serveis públics justificant-ho amb la crisi econòmica mentre gasta diners de tots per pagar un pub de copes al Port".

Privatitzar

I és que les primeres decisions del nou govern, com el canvi en el funcionament del Centre Esportiu de Roís de Corella o l'amenaça de privatitzar les escoletes de Gandia, marquen una voluntat clara, segons els socialistes: acabar amb els serveis públics en favor d'iniciatives privades de gent relacionada amb el PP.

Mascarell ha recordat "l'important paper de servei públic que ha realitzat Gandia Televisió", amb emissions en directe que han apropat a les cases dels gandians i saforencs, durant tots aquests anys, actes tan emblemàtics a la ciutat com processons de Setmana Santa, cavalcades de Falles i events esportius. També ha destacat el paper en la defensa de l'ús del valencià en la població.

El tancament suposa l'acomiadament de més de 20 professionals de la comunicació.

Per saber-ne més:

Noves mobilitzacions contra el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid