Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nou incident a la nuclear d'Ascó: en suma cinc en dos mesos

La central nuclear d'Ascó I va tornar a registrar un altre incident aquest dimarts, que amb total ja suma cinc en els darrers dos mesos, des que va iniciar la seva aturada per recàrrega de combustible el 21 de març. El nou incident, relativitzat pels responsables, s'ha produït durant una prova de baixa tensió i baixa freqüència d'una barra d'alimentació elèctrica.
 
Aquest incident es dóna després de fortes mobilitzacions antinuclears durant el cap de setmana i durant uns dies marcats per les conseqüències de l'accident nuclear de Fukushima i pel 25è aniversari de la tragèdiade Txernòbil. També fa pocs dies el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va advertir que cal que s'atualitzin les seves previsions sobre els moviments del terreny sobre el qual s'assenta aquesta perillosa central nuclear.


13/05/2011 08:54 Territori
 

Aquest darrer incidents s'ha derivat en una aturada automàtica del reactor si aquest estigués en funcionament, de manera que la planta ha començat els treballs per aclarir les causes d'aquestes interferències. Tanmateix, els responsables de la central qualifiquen les proves que s'han fet després com a "resultats satisfactoris."

D'altra banda, fa pocs dies el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va sol·licitar als responsables de la central nuclear d'Ascó (Tarragona) que actualitzi les seves previsions sobre els moviments del terreny sobre el qual s'assenta, segons es desprèn d'una inspecció feta el febrer d'aquest any.   La planta, que va ser construïda sobre terrenys argilosos a la ribera del riu Ebre, es desplaça més que la previsió en alguns sectors concrets,  segons consta en l'esmentada acta, tot i que tant el CSN com l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (Anav) han descartat en declaracions a Europa Press que això suposi un problema de seguretat.  

El CSN subratlla en el seu escrit la "necessitat" que la planta revisi el model de previsió de moviments, amb la finalitat d'incloure el període complet per al qual la central ha sol·licitat una ampliació del seu permís d'explotació per deu anys, fins al 2021, i l'aprovació del qual ha de concedir-se l'octubre que ve.

 

 Per saber-ne més:

"Ecologistes en Acció" i Greenpeace exigeixen el tancament d'Ascó després de la fuita d'aigua

Ascó: Els mitjans no aprofundeixen i es limiten a la polèmica

La CANC avisa que el govern espanyol podria aprovar la candidatura d'Ascó aquest desembre

Una associació de consumidors demandarà la central d'Ascó per la fuita de partícules radioactives

Centenars de persones tallen la carretera a Ascó en contra del cementiri nuclear 

La central nuclear d'Ascó II treballa a mig gas i la de Vandellòs II té problemes amb els relés 

Una vuitentena de vehicles participen a la marxa contra el cementiri nuclear contra Ascó

"Veïns d’Ascó" i la CANC plantegen crear llistes pròpies a les municipals

El CANC s'adreça a ministres del govern espanyol perque no tinguin en compte la candidatura d'Ascó

100 activistes tallen la C-12 a Ascó per rebutjar el cementiri nuclear

 Ascó I de nou a la xarxa elèctrica després d'una aturada a causa d'un error humà

 
 
Problemes en el sistema de refrigeració a la central nuclear Vandellòs II 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid