Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els joves d’Unió Democràtica i e-notícies atien la confrontació civil

Un text intitulat com a “Manifest” distribuït per Joves d’Unió Democràtica (joventuts d’UDC de Duran i Lleida) intenta desprestigiar les revindicacions de l’acampada de la plaça Catalunya i atien a la confrontació civil entre la població. El text ha estat difós des del bloc del vicepresident d'Unió de Joves de les Comarques Gironines, Jordi Riera i Alsina, i a la vegada per militants de les Joventuts d’UDC al conjunt de la xarxa.

Aquest mateix text apareix com a primera notícia en portada a e-notícies, amb el títol "Nosaltres sí que estem indignats", sense signar ni cap explicació sobre la seva procedència. Aquest mitjà dirigit per Xavier Rius porta a terme una campanya agressiva i degradant contra els acampats i manifestants de la plaça Catalunya.


27/05/2011 23:57 Política

El text alimenta la confrontació civil per evitar el previsible deteriorament de la imatge del govern de CiU, i el desgast de la figura de Felip Puig, responsable de les agressions d’aquest matí a l’acampada.

Durant els darres dies e-notícies ha portat a terme una campanya sistemàtica de crítica demagògica i informacions esbiaixades sobre l'acampada dels indignats. Tal i com fa habitualment aquest mitjà, també ha aprofitat diverses notícies per atribuir l'acampada i les càrregues dels Mossos d'Esquadra a l'anterior govern, i concretament a l'antic responsable d'Interior Joan Saura.

La difusió del "manifest" contra l'acampada dels indignats confirma aquest cop els vincles de col.laboració entre CiU (concretament UDC en aquest cas) i aquest mitjà dirigit unipersonalment per Xavier Rius, antic periodista de La Vanguardia i El Mundo. En aquest cas no es tracta d'erosionar el Tripartit al govern, sinó de facilitar consignes i rumors per restablir l'ordre social i silenciar els efectes de les protestes populars.

Les informacions sensacionalistes d'e-notícies han contribuït agenerar un descrèdit entre la població amb titulars com Una plaça que feia fàstic, o “En pilotes”, amb l’objectiu de marginalitzar i criminalitzar l’acampada. Es tracta d’una línia periodística que aquest mitjà porta a terme des fa uns anys, alimentant un conjunt de tòpics que afavoreixen la crispació i la confrontació.

En el cas de les informacions com Com desafiar els antiavalotsEls Mossos,  encerclatsCrits de "fills de puta" als Mossos o Setge als Mossos, en un marge de poques hores, es posa de manifest com aquest mitjà dirigit per un periodista amb important connexions policials té com a prioritat legitimar l’actuació brutal dels agents antiavalots dels Mossos i desprestigiar l’actitud pacífica de l’acampada dels indignats.

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid