Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desallotjament encobert amb violència de l'#acampadabcn sota l'excusa que han de netejar

L'acció ha començat a quarts de vuit del matí. Agents de la Guàrdia Urbana han entrat a l'acampada instal·lada des de fa 13 dies a Plaça Catalunya i han encerclat l'assemblea formada per les 450 persones que hi dormien, sota l'excusa que havien de netejar la plaça i retirar els objectes per evitar aldarulls en la celebració del Barça d'aquest dissabte.

La suposada acció de neteja però s'ha convertit en un desallotjament encobert de la protesta. Han desmuntat les tendes i els Mossos d'Esquadra han carregat fent fora els indignats a cops de porra, provocant ferits pels cops, i també han disparat les noves llançadores.

27/05/2011 10:49 Drets i Llibertats

Els indignats s'han oposat en tot moment al desallotjament i han bloquejat els camions de neteja que pretenien acabar amb l'acampada.

La neteja i el Barça, una excusa

Tot i que en un primer moment un centenar d'agents han rodejat la plaça, les brigades de la neteja només demanaven retirar ampolles de vidre i material de cuina perillós de cara a la celebració de demà, com bombones de butà. Des de l'acampada però s'han donat facilitats per retirar qualsevol ampolla de vidre, tot i que uns instants després han intervingut els agents policials i han aprofitat per començar a desallotjar.

Un advocat de l'acampada ha dit que els equips de neteja haguessin pogut intervenir amb normalitat si no haguessin anat acompanyats de desenes de furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra i unitats d'antiavalots que envoltaven l'acampada, fet que els fa suposar que es tracta d'un desallotjament encobert.

De la seva banda, l'assemblea dels acampats també tenen clar que la neteja i el Barça són una excusa per desallotjar l'acampada i acabar així amb una protesta del tot incòmode. "Brutalitat policial, no és neteja, és un desallotjament en tota regla", denuncien. En aquest sentit, lamenten: "És trist que el futbol passi per davant de la reivindicació dels drets socials i laborals. Panem et circenses senyors!". A més, han denunciat que el desallotjament és il·legal ja que els agents policials no portaven plaques d'identificació.

Nova acampada a les 7

Els indignats desallotjats han fet una crida perquè tothom vagi a donar-los suport i ara han convocat una nova ocupació de la Plaça Catalunya aquest vespre a les set. Com ja és habitual, se serveixen de les xarxes socials per fer la revolució. I sembla que funciona ja que el poder de convocatòria de què disposen és contrastat. Prop de 15.000 persones els segueixen a Twitter i 31.000 més al Facebook. Des que han acabat les càrregues la plaça es va omplint amb solidaris rodejats per la policia que els impedeix entrar al centre de Plaça Catalunya. L'acampada ha fet una crida perquè la gent hi acudeixi amb roses, una "resposta pacífica davant de la seva brutalitat".

L'assemblea ha denunciat que la policia ha volgut fer fora també les càmeres de televisió, tot i que ja havien enregistrat les violentes càrregues. Malgrat les càrregues amb pilotes de goma, els indignats han mantingut en general una actitud pacífica, amb les mans alçades ja que "no volem baralles, només lluitar pacíficament". L'assemblea ha demanat en tot moment que es faci difusió de la violència perquè tot l'Estat s'assabenti del desallotjament.

"La nostra resistència pacífica és corresposta amb cops"

L'acampada de Barcelona ha iniciat una intensa campanya de denúncia de l'acció dels Mossos per les xarxes socials, una campanya que es va estenent com una taca d'oli per la resta d'acampades de l'Estat. "La nostra resistència pacífica és corresposta amb cops", manifesten. Durant les càrregues s'han escoltat crits de "menys policia i més educació".

Desallotjada també l'acampada de Lleida

La policia ha desallotjat aquest matí a primera hora també l'acampada de la plaça Ricard Vinyes de Lleida amb l'excusa també de la salubritat. Interior sosté que no es pretén desallotjar els acampats, sinó netejar. A Lleida hi ha hagut almenys un detingut.

Els universitaris tallen la Diagonal

Més d'un centenar d'estudiants universitaris han tallat l'avinguda Diagonal de Barcelona aquest migdia en una manifestació de suport als acampats de Plaça Catalunya. Són alumnes de la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya solidaritzats amb els indignats. Els estudiants han tallat l'avinguda en els dos sentits de la marxa.

Felip Puig dimissió!

Arran de les càrregues desproporcionades contra els indignats de Barcelona, els internautes han engegat una recollida de signatures per demanar la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig. Les adhesions ja superen les 2.000. Es pot signar des d'aquí.

Els acampats volen encarregar-se de la neteja

L'assemblea dels acampats a plaça Catalunya ha decidit acceptar la demanda policial d'acabar de netejar les carpes que queden al campament, però han reclamat ser ells els que ho facin, i no la Brigada Municipal. A més demanen que la policia permeti entrar els concentrats a fora de l'indret per ajudar en les tasques de neteja. Els representants legals dels acampats ho han de comunicar ara a la policia, com a part de la negociació.

Més de 60 ferits

Com a mínim 66 persones que han hagut de ser ateses de ferides lleus pel Sistema d'Emergències Mèdiques. Dels ferits, 6, un d'ells un mosso d'esquadra, han estat traslladats al Clínic, al CAP de Manso i al CAP Pere Camps.

 

{youtube}3wqpajy6zdg{/youtube}

{youtube}Geg_6Xoy04s{/youtube}

 

 mossosacampada

 

 

 

bcnenta

 

 

carregaacampada

 

Per saber-ne més:

Les acampades es polititzen i reclamen l'autodeterminació, la república i drets socials i polítics 

Els "indignats" guanyen la batalla a la criminalització i recullen el suport de la població

L'MDT aposta per canalitzar les lluites socials en una estratègia de ruptura

La Confederació Espanyola de Policia considera que desallotjar la Puerta de Sol seria una "irresponsabilitat" El Periódico

Més de 600 "indignats" es concentren a Brussel·les per reclamar una democràcia real a l'Estat ACN

En directe #acampadabcn: La plaça Catalunya s'omple per fer "resistència pacífica" Ara

Els 'indignats' de Vic emeten televisió El 9 Nou

Més de 600 "indignats" es concentren a Brussel·les per reclamar una democràcia real a l'EstatACN

Els acampats demanen empara al tribunal constitucional per evitar el desallotjament RàdioCatalunya

Els manresans indignats protesten a Sant Domènec Regió 7

Els governs seran flexibles per evitar desallotjar els indignats 3/24

Els alcaldables de Terrassa es conjuren contra l'abstenció i demanen el vot dels indignats Vilaweb

La segona nit de l'acampada de protesta a Barcelona reuneix uns quants centenars de persones
El Periódico

Alternativa a la plaça de Catalunya Nació Digital

Prop de 40 persones acampen a Palma per la renovació del sistema electoral dBalears

Els "indignats" prenen la Porta del Sol Europa Press

Els acampats a la plaça Catalunya decideixen quedar-s'hi indefinidament Ara 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid