Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Denuncien la destrucció de preses centenàries en el naixement del riu Vinalopó

La Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat ha denunciat davant el Defensor del Poble un projecte de supressió de diversos assuts centenaris (preses) en el tram superior del riu Vinalopó, entre Bocairent i Biar.

La plataforma ciutadana, que treballa en la defensa del medi ambient a les nostres comarques, ha demanat l'empar del Defensor del Poble, ja que el Ministeri de Medi Ambient, Mitjà Rural i Marí ha rebutjat dur a terme l'Avaluació d'Impacte Ambiental que li requereixen.

15/02/2011 23:46 Territori
Segons les respostes emeses pel Govern central, el projecte denominat Millora de la connectivitat en el riu Vinalopó no precisa d'Avaluació d'Impacte Ambiental, per la qual cosa ha rebutjat les al·legacions formulades per la Coordinadora.

Per la seua banda, el col·lectiu subratlla que es van a suprimir uns assuts que retenen l'aigua del riu des de fa segles, advertint també que hi ha prevista una actuació forestal en el mateix projecte, per la qual cosa la llei obligaria a realitzar l'avaluació d'impacte ambiental.

El riu Vinalopó naix a l'entorn del parc natural de la Serra de Mariola i transcorre a la capçalera en un entorn natural reconegut com a Lloc d'Interès Comunitari (LIC) i Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

“Més enllà dels defectes de forma, la Coordinadora vol esbrinar quin interès hi ha en aquest projecte, quin és el perquè d’aquest atropellament innecessari contra el patrimoni arqueològic i contra la natura i més en temps de crisi”, assenyalen en un comunicat.

La plataforma no descarta emprendre accions legals per a exigir la declaració d'impacte en el projecte i lamenten “la mala educació” amb la qual els responsables del Ministeri han contestat a les al·legacions presentades fins ara.
 
Font: 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid