Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'atur a la ciutat de Girona, l'impacte de la crisi es fa notar

 Per en Jordi Navarro Morera, geògraf i militant de la CUP de Girona

Les últimes dades publicades per la Generalitat de Catalunya referents a l'atur situen en 6.630 el nombre de persones que es troben sense feina a la ciutat de Girona. Son dades referents al mes de desembre de 2010, o sigui que segurament a hores d'ara el nombre de persones sense feina es deu haber incrementat en termes absoluts perquè caldria computar els treballadors que han perdut la feina ( temporal) amb la fi de la campanya de Nadal. Les dades son colpidores i més enllà d'una xifra (que comença a enfilar-se a cotes estratosfèriques) hi ha persones i històries quotidianes que pateixen aquesta trista i crua realitat.

03/02/2011 23:31 Jordi Navarro

Tot just acabem d'encetar el febrer, un mes força ensopit en termes econòmics i d'ocupació, i les esperances de molts gironins i gironines de trobar una nova feina a hores d'ara s'esvaeixen com el fum. Malauradament, la crisi econòmica que patim no fa més que aguditzar les coses; si en els temps de vaques grasses ja era complicat trobar una ocupació digne i ben remunerada, ara tenim l'agreujant afegit d'una crisi econòmica que destrueix llocs de treball cada dia, fa augmentar l'atur i la precarietat de col·lectius cada cop més nombrosos.

Aquesta crisi econòmica té uns efectes ben palpables; més enllà d'anàlisis econòmiques i socials només cal donar un cop d'ull en alguns carrers de la ciutat per copsar sobre el terreny quina és la situació. Ahir a la tarda vaig aprofitar per anar al barri de Sant Ponç a fer unes gestions i en pocs minuts vaig comptar unes 5 persones que demanaven almoina a prop d'un centre comercial.

 Aquest és un tema que com a gironí i com a treballador em té amoïnat. Espero que l'equip de govern de la ciutat s'hi esmerci a fons, sigui com sigui hem de pal·liar els efectes d'aquesta crisi  econòmica que està tenint efectes tràgics per a moltes persones treballadores i sobretot pels col·lectius més febles.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid