Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La caravana anticementiri nuclear, a punt

La Coordinadora Anticementiri Nuclear (CANC) i el Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó ja tenen llesta la caravana anticementiri nuclear que a partir d'aquest dissabte recorrerà diverses localitats properes a Ascó. 

La caravana sortirà d’Ascó a les quatre de la tarda i desprès de passar per diversos pobles de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat, finalitzarà a la vila nuclear pels volts de dos quarts de vuit del vespre. La concentració de sortida es farà a l’entrada del nucli urbà d’Ascó, a la carretera de la Fatarella.

13/08/2010 17:38 Territori

Des d’allí, i després de passar pels principals carrers de la vila nuclear, s’enfilarà cap a la Terra Alta, on està previst de passar per La Fatarella, Corbera d’Ebre, Gandesa (16’45h.) i el Pinell de Brai. Des d’allí, s’anirà cap a la Ribera d’Ebre, passant per Miravet, Benissanet, Móra d’Ebre (17’45h.) i Móra la Nova. Un cop al Priorat, es passarà per Falset (18’15h.), Gratallops, el Lloar i el Molar. El tram final, passarà per Garcia, Vinebre, Flix, retornant finalment a Ascó (19’30h.).

En tots els pobles es passarà pels principals carrers i, aprofitant que en molts son festes majors, es repartiran fulls informatius en contra del cementiri nuclear. L’objectiu d’aquest acte és mantindre alerta a la ciutadania del territori davant l’amenaça del cementiri nuclear. Una amenaça que continua viva degut a que el govern espanyol ha incomplert els seus propis terminis de decisió, i ha posposat la decisió per després de l’estiu.

Segons la CANC, aquest retard es deu a la intenció del govern de pactar la ubicació del cementiri nuclear a Ascó amb el nou Govern de la Generalitat. Es per aquest motiu que des de la CANC i Veïns d’Ascó s’està treballant perquè tant CiU com el PSC, que son els partits que van donar suport al cementiri a l’Ajuntament d’Ascó, però que s’hi han oposat en tots els altres municipis i consell comarcals (144 i 12 respectivament) i al Parlament de Catalunya, incloguin el seu rebuig en el programa electoral de les properes eleccions catalanes. A més, els opositors al cementiri nuclear estarien pensant crear una candidatura anticementiri per presentar-se a les eleccions municipals, tal com va avançar Llibertat.cat.

La CANC remarca que la ciutadania té dret a saber què pensen fer els partits a la propera legislatura. "Si els partits es mantenen en l’ambigüitat és perquè estan tramant amb el Govern de Zapatero la ubicació del cementiri a Ascó un cop passin les eleccions catalanes", alerten. Així doncs, durant la campanya electoral, tan la CANC com Veïns d’Ascó, faran campanya en contra d’aquells partits que no s'hagin compromès en contra del cementiri, demanant a la ciutadania que no els voti.

Per saber-ne més:

"Veïns d’Ascó" i la CANC plantegen crear llistes pròpies a les municipals 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La CANC i Greenpeace condemnen l'alcalde d'Ascó per donar suport al cementiri nucelar

La CANC celebra que les cambres de comerç de Valls,Tarragona i Tortosa rebutgin el cementiri nuclear

Manifestació a València en contra de la instal·lacio del cementiri nuclear a Zarra

El CANC convoca un acte reivindicantiu contra el cementiri nuclear a Ascó

Protestes davant les delegacions del govern espanyol a Barcelona i València

Berga organitza una xerrada sobre els motius del "no" al cementiri nuclear d'Ascó

Concentració de rebuig als residus nuclears a la seu d'Endesa de Barcelona

La CANC i 51 entitats convoquen un acte de rebuig al cementiri nuclar

Milers de persones contra el cementiri nuclears d'Ascó a la parc de la Ciutadella de Barcelona

Concentració davant les oficines d'Endesa a Barcelona contra el cementeri nuclear d'Ascò

29 mocions a diferents ajuntament en contra el cementiri d'ençà que Ascó presentés la candidatura

Preparatius per a la manifestació contra el cementiri nuclear d'Ascó del 7 de març a Móra

Ascó i Zarra en lluita pel territori [Seguiment informatiu]

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid