Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Avui, Dia contra el TAV a Hernani

Aquest dissabte se celebra a Hernani el Dia contra el TAV, organitzat pel grup local d'oposició al TAV d'Hernani.

El passat mes de juliol el govern basc anunciava la licitació de tres nous trams de la I Basca (TAV) a Euskal Herria, trams que afecten les poblacions d'Hernani, Urnieta, Andoain, Ezkio-Itsaso i Antzuola. Això vol dir que si les coses no canvien, Euskal Herria no trigarà gaire a veure les muntanyes i les valls de l'entorn completament destruïts en nom del progrés i en benefici del capital.  

16/10/2010 11:26 Internacional
 
A Hernani la destrucció es traduirà en un túnel que anirà des d'Urnieta a Hernani de 2.157 metres seguit d'un viaducte de 170 metres sobre la regata UBAN, i entrarà per la muntanya creant una enorme trinxera. Finalment, desembocarà en un altre viaducte de 780 metres sobre les sidreries d'Altzueta i Iparragirre. En aquest mateix punt creuarà el riu Urumea, per després entrar en un altre túnel de 769 metres que connectarà amb el tram de Astigarraga a l'altura de Akarregi. La pitjor part se l'emportarà el riu Urumea i tota la vall que l'envolta. A més d'això, Amalurra haurà de suportar noves pistes d'accés per la muntanya, tones de runes creant noves muntanyes mortes i milers de camions circulant i contaminant cada dia.

La plataforma TAV d'Hernani veu el projecte com "una part clau per al desenvolupament del capitalisme globalitzat, sistema que necessita de grans infraestructures que moguin capital, mercaderies i elits burocràtiques". És per això que defensa que la crítica al TAV s'estengui a les altres macroinfraestructures, com la incineradora, l'autovia de l'Urumea, el Superport de Pasaia, etc, "ja que si veiem aquests projectes com un tot, com una forma d'entendre i concebre el món (materialista, capitalista, patriarcal, consumista, individualista, etc) sabrem molt bé que per acabar amb el TAV també haurem d'acabar amb el capitalisme i viceversa".

Per tot això fan una crida a estendre la lluita mitjançant l'autoorganització, és a dir, "la nostra pròpia capacitat d'organització a través de l'autogestió, la desobediència i l'acció directa", per parar "d'una vegada per totes aquest sense sentit desenvolupista". 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid