Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Veïns d’Ascó i la CANC reclamen a CiU i PSC mantinguin el seu compromís contra el cementiri nuclear

El Grup de Veïns d'Ascó i la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) organitzaran el proper 14 d'agost una marxa en vehicles pels municipis de les comarques de la Terra Alta, Priorat i la Ribera d'Ebre, on s’informarà de la situació i de la gravetat del moment.
 
La marxa, passarà per les seus dels partits polítics indecisos, CiU i PSC, per demanar-los el seu posicionament per al proper cicle polític, instant-los a ser conseqüents amb el seu vot al Parlament de Catalunya. En el mateix sentit, les dues entitats estan preparant una marxa a peu des d'Ascó fins a Barcelona.

02/08/2010 22:25 Territori
La CANC i Veïns d’Ascó denuncien en un comunicat “l'engany i la manipulació” de tot el procés, i insten a la societat catalana i als seus representants polítics a estar atents i impedir aquesta nova agressió i imposició a Catalunya, igualment com la sentencia del Tribunal Constitucional amb l'Estatut.
 
És per això, que Veïns d'Ascó i CANC posaran el cementiri nuclear en campanya electoral i demanaran a tots els partits polítics el seu pronunciament explícit en contra del cementiri en el seu programa electoral, tal i com ja s’han compromès ERC i ICV, per garantir en el proper cicle polític el compliment del compromís expressat pel Parlament en aquesta legislatura. Així doncs, durant la campanya electoral les dues entitats aniran per tot el territori de les Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i sud de la demarcació de Lleida, explicant el posicionament de cada partit polític al respecte, i demanant als ciutadans que no votin a aquells partits que no s'hagin compromès en contra del cementiri.
 
A més, les dues entitats adverteixen que no defalliran fins que es descarti definitivament la candidatura d'Ascó, i que de cara a les eleccions municipals del 2011 treballaran per la creació a tots els pobles de l’entorn d’Ascó de llistes electorals en contra el cementiri nuclear, dificultant la formació o les expectatives electorals d'altres llistes afins al cementiri.
 
Consideren que el retard en la decisió sobre la ubicació del cementiri nuclear demostra la intenció d’imposar-lo a Ascó
El Grup Intercomarcal Veïns d’Ascó i la CANC consideren que el fet que el govern de l’Estat hagi posposat la decisió d’ubicació del cementiri nuclear, en contra del calendari de selecció, iniciat a finals de 2009 i que havia de concloure abans d’aquest estiu, suposa un incompliment de les seves promeses. “Aquest fet demostra una manca absoluta de serietat i de rigor, i és un exemple més que tot aquest procés està sent un engany i una cortina de fum deliberada i interessada del Govern de l’Estat espanyol per tal d’imposar el cementiri nuclear a Catalunya”, manifesten en un comunicat.
 
Segons la CANC, tot i les seves reiterades advertències i el rebuig absolut que ha demostrat el territori, amb 144 ajuntaments, 12 consells comarcals, 2 diputacions i el Parlament de Catalunya en contra, ni el Govern espanyol, “ni Enresa, ni l’Amac, amaguen que Ascó és el preferit per tots ells. En aquest sentit, són reveladores les declaracions de José Alejandro Pina, president d’Enresa, el passat 12 de maig, afirmant obertament que: La candidatura de Ascó está muy avanzada y preparada, y lo que le deseo, y espero que sea así, es que tenga éxito, porque no habría para mí como presidente, y para mi empresa, mayor alegría que venir a trabajar a Catalunya, donde nos sentimos a gusto”
 
“A hores d'ara el Govern de l’Estat només està esperant el moment més propici per anunciar el nom d'Ascó. Si no ho poden fer abans de les eleccions al Parlament, com sembla probable, ho faran després, en un escenari amb noves correlacions de forces polítiques i un nou govern de la Generalitat de Catalunya. Aquest nou Govern català podrà ser temptat o subornat pel Govern de l’Estat per acceptar el cementiri a canvi de prebendes, incomplint-se així el mandat del Parlament de Catalunya, i el posicionament contrari d’Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions”, afirmen des de l’entitat.
 
Per a saber-ne més:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La CANC i Greenpeace condemnen l'alcalde d'Ascó per donar suport al cementiri nucelar

La CANC celebra que les cambres de comerç de Valls,Tarragona i Tortosa rebutgin el cementiri nuclear

Manifestació a València en contra de la instal·lacio del cementiri nuclear a Zarra

El CANC convoca un acte reivindicantiu contra el cementiri nuclear a Ascó

Protestes davant les delegacions del govern espanyol a Barcelona i València

Berga organitza una xerrada sobre els motius del "no" al cementiri nuclear d'Ascó

Concentració de rebuig als residus nuclears a la seu d'Endesa de Barcelona

La CANC i 51 entitats convoquen un acte de rebuig al cementiri nuclar

Milers de persones contra el cementiri nuclears d'Ascó a la parc de la Ciutadella de Barcelona

Concentració davant les oficines d'Endesa a Barcelona contra el cementeri nuclear d'Ascò

29 mocions a diferents ajuntament en contra el cementiri d'ençà que Ascó presentés la candidatura

Preparatius per a la manifestació contra el cementiri nuclear d'Ascó del 7 de març a Móra

Ascó i Zarra en lluita pel territori [Seguiment informatiu]

  
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid