Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte central de la campanya "Habitatge i Urbanisme" que promou la CUP de Barcelona

El proper dissabte a les 19 h a la Rambla del Raval tindrà lloc l'acte central de la campanya "Habitatge i Urbanisme" que promou la CUP de Barcelona. L'acte comptarà amb la participació de Manuel Delgado (Antropòleg urbà), Ada Colau (Activista pel dret a l'habitatge) i un representant de la CUP de Barcelona.  i per acabar concert de SAMITIER.

"A Barcelona, un 25 per cent de la població té problemes per a accedir a un lloc on viure. El 80% del pressupost familiar es destina a l’habitatge. El 2009 hi va haver una vintena de desnonaments diaris". Aquestes són només algunes de les dades que van impulsar  a la CUP de Barcelona a engegar una campanya  sobre habitatge i urbanisme a l'entorn del bloc  vuitantamil.blogspot.com. Una iniciativa darrera la qual hi ha la voluntat de fer un cens real dels pisos buits que hi ha a la ciutat. 

01/10/2010 00:37 Territori

A més a més, la CUP de Barcelona està treballant en mesures concretes per generar propostes, així com recollint les idees plantejades pels moviments socials i la societat civil barcelonina. Les propostes polítiques van dirigides a:

- Recuperar tot el potencial a disposició de l’ajuntament per intervenir en matèria d’habitatge.

- Prioritzar les persones que habiten els barris davant dels interessos corporatius d’immobiliàries i constructores per a protegint-les de la “febre del totxo”.

- Impedir que l'habitatge sigui una mercaderia sotmesa a les derives de l’oferta i la demanda per considerar-la un bé social a protegir.

- Evitar que les transformacions urbanes generin processos traumàtics per a la seva població.

- Blindar els avenços socials propiciats per determinades polítiques urbanístiques i d’habitatge.

- Fer front a les polítiques neoliberals dutes a terme, precisament, pels governs d’esquerres.

 

Per saber-ne més:

La CUP de Barcelona exigeix a l’Ajuntament un cens sobre habitatges i locals buits a la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona practica "un urbanisme a la carta" segons el TSJC

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid