Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos "exigeixen la identificació" a membres de la Plataforma contraris a la MAT de Ponent

Una de les accions que estudia la Plataforma serà  tallar la carretera de Comiols coincidint amb el Pont de la Mercè per informar als conductors d'aquest corredor de 400 Kw.
 
Dimarts passat, els Mossos d'Escuadra van "exigir la identificació" a membres de la Plataforma contrària a la MAT de Ponet que enganxaven cartells a Tremp. Per aquest motiu la  Plataforma Contra l'Autopista Elèctric ha presentat una queixa formal davant la comissaria per excés de zel, adjuntant la carta de notificació a l'ajuntament de l'acte celebrat a Tremp i informant-los a més que els actes contra l'Autopista Elèctrica es perllongaran mentre el problema persisteixi.

27/08/2010 00:31 Territori

El mateix dia, Plataforma contra l'Autopista Elèctrica es va reunir a Tremp i va aplegar run centenar de persones preocupades per aquest corredor elèctric. Des de la Plataforma es va valorar molt positivament tot i que es va  lamentar la manca de presència de responsables polítics de la comarca. La reunió va servir per fer una pluja d'accions a portar a terme a partir d'ara per donar a conèixer el projecte que Red Elèctrica té projectat al Pallars Jussà. Una de les accions que s'estudiarà per portar a terme és tallar la carretera de Comiols coincidint amb el Pont de la Mercè per informar als conductors d'aquest corredor de 400 Kw. També s'ha decidit fer accions informatives i judicials, segons recull Viure als Pireneus.cat

La manca de polítics a la reunió va molestar als membres de la Plataforma, tot i que  van reconéixer que no se'ls havia convocat personalment. Des de la Plataforma van dir que de la mateixa manera que van assistir un centenar de persones a la convocatòria també ho haguessin pogut fer els responsables polítics per deixar clara la seva postura pel que fa al corredor elèctric i aprofitar per informar a la gent. Des de la Plataforma sospiten que alguns alcaldes tenen més informació que la que donen a conèixer. L'únic alcalde que va assistir a la reunió fou el de Castell de Mur, Josep Castells.

Durant la reunió es va decidir reunir el màxim de denúncies privades i col·lectives per portar-les via judicial i als respectius Ajuntaments afectats pel seu coneixement. Aquestes denúncies responen a l'ocupació il·legal dels terrenys amb la col·locació d'estaques que serveixen per fer estudis topogràfics. La Plataforma també va decidir posar-se en contacte amb els eurodiputats catalans per portar l'aprofitament d'algunes línies que es volen fer al Parlament Europeu donat que algunes de les torres existents, diuen des de la Plataforma que són il·legals. Una de les accions que s'estudiarà fer es tallar la carretera de Comiols pel Pont de la Mercè per donar informació als conductors sobre aquest corredor. Aquesta opció s'estudiarà durant els propers dies.

Tots els membres de la Plataforma van acordar donar un missatge unitari que passa per una negativa rotunda a la construcció d'aquest corredor i no parlar de compensacions ni traçats alternatius com fan alguns alcaldes de la zona. Per divulgar aquesta opinió seguiran fent reunions informatives i accions reivindicatives per donar a conèixer aquest corredor que vol unir Catalunya i Aragó passant pel Pallars Jussà.

Per saber-ne més:

Les MAT envaeixen el territori 

Apareixen més estaques de REE al Pallars Jussà 

La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica demana que denunciïn REE per ocupació il·legal 

La Plataforma contra l'Autopista Elèctrica s'activa davant els treballs de Red Eléctrica al Pallars

Red Eléctrica confirma els treballs de la MAT al Pallars mentre el govern espanyol ho nega 

Més de dues-centes persones bloquegen la carretera a Vielha 

Al·legacions a l'Autopista Elèctrica de Ponent 

Es constitueix una plataforma ciutadana contra la MAT de Ponent a Tremp 

Ressusciten la MAT de Ponent 

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid