Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Sabadell demana un cens d'habitatges buits

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sabadell ha mostrat la seva preocupació davant les notícies que han anat sortint a la llum pública les darreres setmanes sobre les xifres d'habitatges buits a la ciutat, l'augment de les persones sense sostre, els desnonaments de famílies, etc.

Davant aquests fets, la CUP manifesta "la seva més enèrgica repulsa a la inoperant i lamentable acció de govern, que per activa o per passiva, està duent a terme l'Ajuntament de Sabadell".

24/07/2010 17:00 Drets i Llibertats
Per aquest motiu anuncia mobilitzacions i accions per denunciar aquesta situació injusta ja que assegura que lluny de garantir l'accés a l'habitatge, l'administració és manté immòbil davant la dramàtica situació que cada cop més persones estan patint arrel de la crisi econòmica a la que ens han abocat el capital financer i l'especulació immobiliària.
 
Càritas feia públic el darrer mes de juny que ha passat d'atendre 3 persones sense sostre de mitjana diària durant el 2009 a atendre'n 30. En el mateix sentit, unes 120 famílies han demanat a l'Ajuntament de Sabadell que s'interposi en els diversos processos de desnonament per impagats. Desnonaments que, remarca la formació, són una empenta a l'exclusió social d'aquestes persones i famílies doncs, per llei, a part de quedar-se al carrer mantenen el deute de la hipoteca amb l'entitat financera en qüestió.
 
D'altra banda, el passat 7 de juliol la Cambra de Comerç va fer públic que a Sabadell durant els darrers tres mesos els habitatges buits han augmentat en 530, que sumats als 3700 que ja hi havia el mes febrer donen la xifra de 4230 pisos buits a la nostra ciutat.
 
La CUP creu que aquesta xifra és a la baixa i que en realitat n'hi ha més, per aquesta raó exigeix a l'equip de govern un cens oficial d'habitatges buits de la ciutat, un estudi dels usos de cadascun d'ells i la seva immediata posada en el mercat de lloguer aconseguint, d'aquesta manera, que el preu del lloguer disminueixi i l'accés a l'habitatge sigui factible per a les persones i famílies amb dificultats econòmiques. També insta l'administració a intervenir en el mercat i a garantir que el preu sigui en funció dels ingressos dels llogaters i no de les exigències del mercat.
 
A més, també demana que es practiqui l'expropiació forçosa dels pisos en desús des de fa més de dos anys, preferentment els que estan en mans d'entitats financeres, per a acollir les famílies i persones més necessitades. Per altra banda, també insta l'Ajuntament a crear una borsa pública d'habitatges i llogaters, que s'efectuï un pla de xoc contra els desnonaments, i no es permeti que bancs i caixes provoquin que cap persona ni família es quedi sense habitatge.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid