Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El nacionalisme mediàtic espanyol i la direcció de RTVIB fan dimitir el director d'IB3 Ràdio

El director d'IB3 Ràdio, Víctor Àlvarez, va presentar ahir la dimissió per pressions pel tractament de la selecció espanyola. El subdirector d'esports havia instat a no obrir els informatius amb informacions del Mundial
Els criteris periodístics d’Àlvarez s’emmarquen dins el que tipifica el contracte programa que regeix l’actuació de l’ens públic. Textualment, el punt primer del que es refereix als aspectes de la programació, diu que “el model de programació apostarà per la informació de proximitat, donant la màxima prioritat als continguts d’interès balear, tant pel que fa a l’aspecte informatiu como d’entreteniment i cultural. Aquest serà l’eix vertebrador de la programació de la Ràdio i Televisió de les Illes Balears”.

14/07/2010 01:36 Drets i Llibertats

Sota aquests criteris, el director d'IB3 Ràdio, Víctor Àlvarez en un comunicat intern dirigit als periodistes del mitjà els demanava a no obrir els informatius amb notícies sobre Mundial de Sud-àfrica. Un comunicat signat pel subdirector d'esports, Pau Pons, afirmava 'com sempre ha estat norma d'aquesta casa, la redacció d'esports prioritzarà les informacions de caire autonòmic... i traslladarà les informacions estatals uns escalons més avall a la graella'.

Aquest comunicat del mes de maig va tenir aleshores algunes reaccions contràries, però aquests darrers dies la pressió i les amenaces contra Víctor Àlvarez han incrementat molt. El triomf de la selecció espanyola al Mundial ha embravit alguns partits.

Ara bé, la pressió es  va començar a exercir des de dimecres de la setmana passada  amb una infame campanya de persecució per raons ideològiques contra el director d’IB3 Ràdio, Víctor Álvarez.  Tot apunta com a responsables directes, a El Mundo a Balears i el grup Prisa, amb la participació directa del corresponsal d’El País a Balears, Andreu Manresa, segons Tribuna Mallorca.

Per aquest mitjà, a les Illes s'està vivint un episodi de caça de bruixes que recorda els temps en que Jaume Matas i l’esbirro de Pedro J. Ramirez a Mallorca, Eduardo Inda, es dedicaven a perseguir els demòcrates significats que posaven en perill els seus negocis corruptes.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid