Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Declarar unilateralment la independència és legal, segons el Tribunal Internacional

El Tribunal Internacional de Justícia (TIJ) ha dictaminat avui que la declaració unilateral d'independència de Kosovo no viola la llei internacional.

És la primera vegada que un tribunal decideix sobre un cas de secessió, i crearà un precedent per l'emancipació d'altres països oprimits, com els Països Catalans.

La sentència del màxim òrgan judicial de l'ONU a favor la legalitat de la declaració d'independència de Kosovo portarà segurament el reconeixement de més països, que se sumaran als 69 estats que ja han donat el seu suport a la independència de l'antiga província sèrbia.

22/07/2010 18:55 Internacional

Kosovo, antiga província sèrbia, va declarar unilateralment la independència de Belgrad el mes de febrer de 2008. Actualment, 69 dels 192 membres de les Nacions Unides i la majoria dels estats de la UE han reconegut Kosovo com a estat. Entre els països que donen suport a Sèrbia, es troba l'estat espanyol, que no ha reconegut la sobirania de Kosovo però segons els analistes ho haurà de fer.

Arran de la sentència Sèrbia podria prendre mesures contra Kosovo, com ara tancar les fronteres i un embargament comercial. Belgrad també podria crear problemes en el subministrament elèctric, telefònic i d'Internet, serveis que encara estan vinculats a Sèrbia.

69 estats reconeixen Kosovo; l'estat espanyol no

Entre els països que han declarat el seu suport a Kosovo hi han els Estats Units, França, Alemanya i el Regne Unir. Entre, mentre que entre els països que donen suport a Sèrbia es troben l'estat espanyol, Grècia, Rússia o la Xina.

El vicepresident dels Estats Units, Joe Biden, ha trucat avui el president de Sèrbia, Boris Tadic, per comunicar-li el "total suport" del govern de Washington a un Kosovo democràtic i multi-ètnic.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid