Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte de denúncia de la simbologia espanyola i de suport als encausats per abatre el toro d’Osborne

Dissabte passat, va tenir lloc a Manresa un nou acte de solidaritat amb els dos represaliats per tombar el toro d’Osborne del Bruc.
Els organitzadors van avisar, davant d’una seixantena de persones, que cal estar alerta dels moviments del propers dies, quan pot arribar l’empresonament per 8 dies dels dos independentistes i, llavors, iniciar la resposta ja preparada. En la cèntrica plana de l’Om, amb un continu pas de gent amunt i avall, i des d’un escenari, es van succeir els parlaments d’en Jaume de Terrassa (cas pantalla), d’en Gerard de Lleida (cas Roser) i finalment el Grup de Suport als dos encausats pel toro a més dels dos mateixos protagonistes, en Jordi i en Miquel.

05/07/2010 02:41 Drets i Llibertats
De la ma d’Avelina, obrint l’acte i en Pau Alabajos i la colla bastonera Manrusia Van del Pal per cloure’l, va acabar un nou acte públic, polític i combatiu que apel·là constantment a la superació i el desbordament del marc legal espanyol i francès per assolir la llibertat del nostre poble.
 
Més tard, amb un sopar popular a l’Ateneu la Sèquia i un concert fins a altes hores de la matinada dels grups Vermella Directa, Dr. Punk Kòdul dj’s i Pd Ol! van posar fi a la jornada reivindicativa i solidària.

Conduint l’acte, Martí Majoral, portaveu d’Alerta Solidària va destacar la insistència de l’Estat espanyol en imposar simbologia amb connotacions espanyolistes i espanyolitzants a casa nostra, a vegades fins i tot, cercant argúcies legals que els permet evitar les restriccions normatives per ells imposades. Aquest és el cas, per exemple, de la imatge del toro d’Osborne que va ser amnistiat de la prohibició d’exhibir propaganada comercial en vies i autopistes alegant un suposat interès cultural. Fent una clara referència a les mobilitzacions que tot just comencen com a resposta a la retallada de l’estatut, Martí Majoral, va recordar que per aquestes i per les retallades en drets laborals i socials patides, cal donar per morta la via pactista de refer el “pacte constitucional” i forçar la classe política catalana cap a la superació del “projecte polític fracassat anomenat Espanya”.

En Jaume de Terrassa i en Gerard de Lleida van exposar els seus respectius casos, que els han dut a conéixer els processos judicials basats en actuacions policials abusives i per la lluita contra la imposició espanyola. En Jaume, acusat de cremar la pantalla gegant amb que l’Ajuntament de Terrassa volia retransmetre un partit de la selecció espanyola, va explicar que els mateixos Mossos han hagut de solicitar l’arxivament del cas perquè la insistència en què havia estat aquest conegut militant d’Endavant l’autor de la crema, no van trobar proves per demostrar-ho, malgrat tot un any d’investigacions. Al seu torn, en Gerard, va donar a conéixer que ja tenen judici a la vista, passat l’estiu i que l’agressió patida patida pel Mosso que volia impedir amb violència la protesta contra la transformació de l’edifici històric del Roser en un Parador Nacional, no ha fet més que reforçar la campanya reivindicativa. En Gerard i en Jaume van expressar la seva solidaritat amb els dos represaliats de Manresa, van refermar-se en la necessitat de lluitar i superar límits legals imposats i il·legítims contra el poble català, segons informa Alerta Soldària
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid