Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'homenatge a Ovidi Montllor omple el saló d'actes de l'IES Pare Vitòria d'Alcoi

'Homenatge a Ovidi: 15 anys de vacances' va agrupar el passat dissabte a un nombrós conjunt de cantants i grups musicals en l'IES Pare Vitòria d'Alcoi.

En un esdeveniment organitzat pel Col·lectiu Ovidi Montllor, i amb la col·laboració del Centre Ovidi Montllor i la Coordinadora pel valencià de l'Alcoià i el Comtat. L'aplec resultà un èxit; molta gent va acudir, omplint el saló d'actes de l'esmentat centre educatiu.

28/06/2010 13:03 Cultura
A ell es volia que acudiren quinze grups o cantants, pels quinze anys des de la seu mort, que donava sentit a l'homenatge; però finalment el grup Autòmats no va poder estar present. Sí que estigueren, entre d'altres, Al Tall, Rafa Xambó, Miquel Pujadó, i VerdCel, i molts grups alcoians; projeccions d'entrevistes fetes per Octavi Masiá per a la pel·lícula que està realitzant sobre l'Ovidi, i adhesions d'Isabel-Clara Simó i Pau Alabajos.
 
En definitiva, un homenatge força viscut i sentit per tots els que participaren d'aquest espectacle, protagonistes i espectadors, segons Josep Alber Mestre a Aramultimedia.com
 
Josep Alber Mestre continua dient al seu escrit tutulat Espai cultural: Cantem per l'Ovidi :
 
"Però no voldria deixar el judici d'aquest esdeveniment en una mera descripció, laudatòria això sí, del seu desenvolupament. Perquè un que va viure intensament aquell homenatge que li va retre, entre d'altres, l'Ajuntament d'Alcoi, el 30 de novembre de 1994, en un Teatre Calderón de gom a gom, després d'haver-se-li concedit uns dies abans la medalla de la seua ciutat, en una emotiva iniciativa institucional i social de caràcter més enllà de l'estrictament local -en el què participaren Joan Manuel Serrat, Raimón, Marina Rosell, Maria del Mar Bonet, Quico Pi de la Serra, Lluis Miquel, Toti Soler,, Jordi Gil, Tomeu Penya, Manolo Miralles i el membre de Al-Tall Vicent Torrent-, doncs no pot deixar de lamentar-se, i com jo moltíssims i moltíssimes alcoianes, que ara, i per suposat amb tota la meua consideració als organitzadors, que han fet allò que han pogut segurament perquè no hagueren rebut cap ajuda de l'administració local, i a l'IES Pare Vitòria que una vegada més ha estat on deu estar un centre educatiu, se l'haja fet aquest recordatori en un ambient, i vullc que se m'entenguen les paraules, quasi de clandestinitat social.

Trist, veritablement trist; que un cantant com l'Ovidi, que forma part del nostre patrimoni, que tenia al seu poble en les entranyes, que defensava la nostra llengua fins la sacietat, vulguen o no els de la caverna perquè la història no és d'ells, el PP el tinga marginat, depreciat en la seua memòria, per l'administració local governada per ell, en una actitud conscient i combativa de tenir-lo en l'oblit. I no per altre motiu, que l'ideològic; ser d'esquerra, més que nacionalista, però apassionat per la seua terra i el seu idioma, va ser el seu pecat per a la dreta. D'ací un constant atac a la seua memòria. Com si la vàlua d'un tinguera que estar condicionada estrictament a la seua ideologia. Ovidi, per damunt de ser el que pensava, fou un gran cantant que no va oblidar mai al seu poble (no com d'altres), i d'això caldria que se'l reconeguera per tiris i troians, per dreta i esquerra.

A aquest respecte, tot hi ha que dir-ho, l'esquerra ha estat molt més generosa en reconèixer a personalitats d'un conservadorisme prou palés per damunt de la seua adscripció ideològica implícita o explícita que la dreta, especialment quan aquesta està enfangada en l'esperit revengista d'una cruel ignorància i degradació democràtica. Però davant d'això l'esperança mai es vana, com digué Borges; per això animem al Col·lectiu Ovidi Montllor i a d'altres entitats a conservar permanentment el record del nostre Ovidi, perquè així mai cedirem al seu oblit, i simplement entendrem que continua de vacances".

 

{youtube}J7kjTmWBLDk{/youtube}

Més vídeos del COMcert, aquí

 

Per saber-ne més:

El COMcert torna per homenatjar la figura d'Ovidi Montllor 

Sóc alcoià, tinc senyera on blau no hi ha, dic ben alt que parle català... 

El SEPC homenatja l'Ovidi Montllor a la Universitat de València 

200 persones participen a l'homenatge a Ovidi Montllor al Camp de Túria 

La comunitat catalana a Internet recorda Ovidi Montllor 

El COMcert omple la Valldigna de música i compromís 

 

 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid