Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Lleida interposarà un recurs al TS per derogar l'ordenança de civisme

La CUP de Lleida ha anunciat aquest dimecres que estudiarà, juntament amb l'Associació en Defensa dels Drets Humans de Lleida, interposar un recurs davant el Tribunal Suprem per tal que es derogui la totalitat del text de l'ordenança de civisme que l'Ajuntament de Lleida va aprovar el 2007.

Ho va anunciar l'advocada de la CUP, Ester Sancho, després que es fes públic que el jutjat contenciós administratiu de Lleida ha anul·lat part de l'ordenança de civisme de la Paeria.

06/05/2010 14:25 Política
En concret vuit articles que fixaven tres 'grans' vulneracions dels drets i la llei vigent, segons la CUP. Entre ells els articles que estableixen que els pares o tutors dels menors són responsables directes dels actes delictius dels seus fills.

L'advocada de la CUP, Ester Sancho, i un membre de l'Associació en Defensa dels Drets Humans de Lleida, Carles López, van fer públic aquest dimecres la seva satisfacció per la sentència del jutjat contenciós administratiu de Lleida que anul·la part de l'ordenança de civisme de la Paeria aprovada el 2007. Tot i això, consideren que és una victòria a mitges i per això no descarten interposar un recurs davant el Tribunal Suprem per tal que es derogui la totalitat del text.

Aquesta és la segona sentència que anul·la articles d'ordenances de civisme a l'Estat. La primera es va notificar a finals del 2009 a l'Ajuntament de Barcelona. En aquell cas, la justícia va anul·lar els articles que establien els pares o tutors dels menors són responsables directes de les infraccions dels seus fills. Aquest punt, va explicar Sancho, és il·legal i és un dels que ha 'caigut' també de l'ordenança de civisme de la Paeria.

La sentència de Lleida però va més enllà. La justícia anul·la també tots els articles s'escuden en l'analogia. Concretament s'han eliminat referències com ara que seran sancionables aquelles accions que siguin similars a les prohibides explícitament a l'ordenança o si un ciutadà comet 'parcialment' una infracció contemplada a l'ordenança.

López considera que l'Ajuntament de Lleida és 'molt donat' a fer coses per analogia i que d'aquesta manera el ciutadà queda desprotegit i sotmès a 'l'arbitrarietat de l'uniformat de torn'.

La sentència també deroga els articles que estableixen que l'Ajuntament pot optar per sancionar o bé per imposar dur a terme treballs en benefici de la comunitat. Segons va explicar Sancho, és il·legal que un ajuntament decideixi aplicar treballs en benefici de la comunitat ja que aquesta opció només li correspon aplicar-la a la justícia. La llei està per sobre d'una ordenança municipal, ha conclòs Sancho, i l'Ajuntament només pot 'multar' si s'incompleix l'ordenança de civisme.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid