Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La flama de la llengua ha arribat als IES de Sineu, Muro, Binissalem, Llucmajor i Sóller

Avui divendres 23 d’abril la flama de la llengua s’ha passejat pels IES dels pobles que aquest cap de setmana reben la flama de la llengua, en aquest cas, es tracten dels IES de Sineu, IES Albuhaira, de Muro, IES Binissalem, IES Llucmajor i IES Guillem Colom Casasnovas, de Sóller.
A les 12h. la flama de la llengua s’ha aturat al IES de Sineu on una batucada formada per alumnes i professors l’ha rebut i l’ha acompanyat durant tot el recorregut que ha fet per l’Institut, juntament amb un grup de xeremiers.

23/04/2010 17:57 Llengua
Més tard la flama ha entrat a l’Institut on els alumnes celebraven el dia del llibre i havien muntat unes paradetes amb molts de llibres i feien un homenatge a l’escriptora de l’any, la mallorquina Carme Riera.
 
La flama ha entrat a l’Institut pel pati on esperaven la resta dels alumnes del centre. En acabar un alumne de batxiller ha llegit el manifest juntament amb una al·lota búlgara que fa poc temps que viu a Mallorca. El punt culminant de l’acte ha tengut lloc quan tres professors del centre que es jubilen enguany han passat la flama als alumnes més joves, representant així que la llengua continuarà viva al centre gràcies als més joves.

sineu1Després la flama ha fet un parell de quilòmetres fins arribar a l’IES Albuhaira de Muro on alumnes de totes les edats han sortit de les aules per dur-la per dins el centre fins el pati. Tots els alumnes que s’han passat la flama duien davall del braç un llibre ja que aquest centre també aprofitava per celebrar avui aquesta festivitat.  

La flama ha anat de mà en mà mentre al pati dos alumnes llegien el manifest i un grup de professors feia sonar les xeremies. En acabar el manifest, dos alumnes d’origen islàmic han agafat el darrer relleu de la flama i l’han dut a fora de l’Institut on la flama ha tornat a fer molts quilòmetres per estar enllestida per demà.  

A les 12 l’altre flama era a Llucmajor on aprofitant la diada de Sant Jordi hi havia una parada amb roses i s’havia organitzat una festa amb un grup de musica format per alumnes del centre, la flama ha entrat al pati on ha anat de ma en ma passant per alumnes, professors i personal no docent mentres s’anava llegint el manifest. Finalment s’ha acomiadat la flama mentre la festa continuava. En sortir de Llucmajor la flama ha anat cap a Binissalem on tenien organitzat una batucada per rebre la flama, i on desprès s’ha fet una obra de teatre i un concert. 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid