Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Vilanova i la Geltrú presenta la campanya "VNG 100MIL"

"VNG 100 MIL" és la campanya engegada per la CUP de Vilanova i la Geltrú  aquest dissabte passat amb l'objectiu de qüestionar el model de ciutat que es dissenya des de l'Ajuntament.
La candidatura va fer un muntatge a la plaça de la Vila amb caixes que simulaven els habitatges que s'urbanitzaran o bé ja estan en desenvolupament a zones de Vilanova com l'Eixample Nord, L'Ortoll, el Llimonet II i III, Sant Jordi, Solicrup o l'Eixample de Mar.

15/04/2010 12:20 Territori
El model econòmic dels últims anys, basat en la construcció desmesurada i l’especulació, és un dels grans culpables de l’actual situació de crisi. Mentre a la majoria d’administracions sembla que s’està posant en dubte i replantejant aquest model econòmic, el govern de Vilanova i la Geltrú es manté en la seva pròpia bombolla immobiliària i continua apostant pel creixement urbanístic desmesurat i l’especulació. Malgrat la frenada de la construcció i tenir sectors aturats, com l’Eixample de Mar o el Sant Jordi, blocs de pisos a mig fer, etc, l’Ajuntament continua urbanitzant sectors com El Llimonet II i III, i el que és encara pitjor: manté la intenció de tirar endavant en els terminis previstos un sector de dimensions desproporcionades com és l’Eixample Nord. Estem parlant d’un sector que es preveu començar a urbanitzar el 2011 i on s’ubicaran més de 5.000 habitatges, una autèntica nova ciutat dins la ciutat.

La CUP pensa que aquestes èpoques de crisi han de servir per frenar, mirar enrere i analitzar si podem seguir aquest ritme de creixement i si és positiu per a la ciutat. Amb aquests anys de creixement urbanístic s’ha produït un biaix enorme entre creixement en habitants i habitatges i creixement en serveis. Si volem millorar la qualitat de vida del municipi, ara toca equiparar els serveis, toca acabar amb el dèficit sanitari, laboral, cultural o educatiu de la ciutat, i deixar de pensar en macroprocessos urbanístics. Cal tenir en compte que la majoria de vilanovins ja fa temps que no trobem ni feina a la nostra vila! És per això que comencem aquesta campanya de denúncia del creixement sense sentit que continua promovent el tripartit, amb l’objectiu de frenar el despropòsit de l’Eixample Nord i de replantejar el Pla General, un Pla General que també preveu urbanitzar un altre sector, l’Ortoll, de dimensions similars a l’Eixample Nord, que ens acostarà decididament a una ciutat dormitori de més de 100.000 habitants.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid