Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tot a punt per a la manifestació en defensa del Cabanyal, dotze anys de lluita

Diverses organitzacions veïnals, partits polítics i sindicats donen suport a la lluita de la Plataforma Salvem el Cabanyal i l'Associació de Veïns Cabanyal-Canyamelar i Pavimar i es manifestaran demà amb ells pels carrers de València.
El setmanari Presència ofereix aquest cap de setmana un reportatge sobre el conflicte al barri valencià del Cabanyal, titulat La Petja de Rita, on considera que la destrucció de l'històric barri per ampliar una avinguda de València és el paradigma de l'urbanisme de l'alcaldessa Rita Barberà.
Per la seva banda l'organització Endavant (OSAN) felicita la resistència veïnal del Cabanyal per la dignitat i l’exemple mostrat durant aquests més de deu anys de lluita i desobediència. A més a més, la formació independentista dóna suport a la marxa reivindicativa.
 

30/01/2010 21:25 Territori

 

COMUNICAT D’ENDAVANT (OSAN) EN SUPORT A LA LLUITADELS VEÏNS I VEÏNES DEL CABANYAL

 

      El Cabanyal, barri popular i històric de la Ciutat de València, ha viscut des de finals dels 1990 amb l’amenaça de la destrucció de la seua estructura urbana i el desnonament de bona part del seu veïnat. L’amenaça s’anomena Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI), que en altres paraules suposa la partició d’aquest barri marítim en dos mercè a la prolongació de l’Avinguda Blasco Ibañez fins a la platja. En les últimes setmanes el destí del Cabanyal torna a estar sobre la palestra i s’acosta el moment definitiu per al seu veïnat. Davant això des de l’Assemblea de l’Horta d’Endavant (OSAN) volem fer les següents consideracions:

 
    •    Darrere del PEPRI del Cabanyal no es troba altre motiu que l’enriquiment d’uns pocs a costa de la destrucció del patrimoni de tots i totes les valencianes. Resulta greu que emmig d’una crisi econòmica galopant al País Valencià, amb vora mig milió de treballadors/es en atur, al Partit Popular no se li ocòrrega altra cosa que reincidir en el model econòmic especulatiu que és precisament el que ens ha conduit a aquest atzucac.
 
    •    Denunciem que, com en el cas de l’horta de Campanar a finals de la dècada dels 1990, l’Ajuntament ha deixat que els edificis del barri del Cabanyal es degraden i així mateix tampoc ha posat cap remei per tal de solventar la marginalitat que se n’ha derivat en molts casos. Així doncs, exigim a l’alcaldessa de València que deixe d’escudar la prolongació en els problemes que la seua pròpia política ha generat i per tant, que aposte per la rehabilitació íntegra del Cabanyal sense destruir-ne cap de les seues cases ni desnonar a cap dels seus veïns i veïnes.
 
    •    Manifestem la nostra tristesa per la demagògia del Partit Popular quan defensa l’autonomia dels valencians davant Madrid. La independència política és necessària per defendre els nostres interessos i per la supervivència de la nostra cultura, en cap cas pot servir com a excusa per tal d’engrossar les butxaques dels especuladors i per destruir el nostre patrimoni cultural, com en el cas del Cabanyal. Com a valencians i valencianes, i com a organització inependentista, Endavant (OSAN) denunciem aquesta perversió hipòcrita de l’autogovern valencià.
 
    •    Donem suport a les diferents expressions de resistència veïnal al Cabanyal, els felicitem per la dignitat i l’exemple mostrat durant aquests més de deu anys de lluita i desobediència.
 
    •    Des de l’Assemblea de l’Horta d’Endavant (OSAN) ens sumem a les reivindicacions dels veïns i veïnes que defensen el barri i per això donem suport a la manifestació convocada per la Plataforma Salvem el Cabanyal-Canyamelar, l’AAVV Cabanyal-Canyamelar i l’AAVV Pavimar, que eixirà des del creuament entre el Carrer Reina i l’Avinguda dels Tarongers, aquest diumenge 31 de Gener a les 12h.  

    •    Volem el Cabanyal sencer, viu i combatiu!

Per saber-ne més:

Els tribunals esdevenen camps de batalla sobre el futur del Cabanyal 

"Caravana al Cabanyal" des de Barcelona 

Ofensiva mediàtica de Canal 9 per avalar el projecte de Rita Barberá sobre el Cabanyal 

Revolta veïnal. Assemblea oberta  13-1-10 Vídeo 

Salvem el Cabanyal denuncia les contradiccions d'un arquitecte sobre la prolongació de Blasco Ibáñez 

La Plataforma Salvem El Cabanyal convoca a la resistència ciutadana per impedir la destrucció

Salvem el Cabanyal demana la rehabilitació del barri sense destrucció

Inauguració de l'11a edició de Cabanyal Portes Obertes 

El Cabanyal i la degradació històrica 

El Cabanyal: sobren les paraules, arriben els "bulldozers" 

El Cabanyal als mitjans de comunicació de Suïssa  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid