Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornada Feminista al Casal Popular Manuel de Pedrolo de Barcelona

Dissabte a les 18h (c/ Bertran, 106. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, L7/parada: Putxet)
La jornada consistirà en un Taller – debat que es titula: la realitat quotidiana, una concreció del patriarcat? Cap a la construcció de realitats concretes i col·lectives que facin possible la lluita feminista.

 

10/03/2010 19:32 Gènere
Es realitzaran diferents jocs i activitats per debatre sobre les següents qüestions: en quins àmbits s’estableix el patriarcat? es concreta en la nostra realitat particular i quotidiana? què entenem per patriarcat?...

Intentar millorar de manera col·lectiva la formació, la consciència i el compromís en la lluita antipatriarcal és una tasca molt important per avançar en la construcció d'una oposició real a l’actual realitat patriarcal que, lluny de millorar, podem dir que ha empitjorat; com demostra el discurs de falsa igualtat adoptat per les institucions governamentals, universitàries, escolars... Aquest discurs ha tendit a ressaltar les desigualtats existents entre homes i dones d’un manera descriptiva, ha impulsat mesures de gènere (que no feministes) que, d'acord amb el tipus de discurs esmentat, aporten solucions de forma, enfocades a limitar i pal·liar els símptomes i característiques de la problemàtica, però que no apunten a la seva explicació ni transformació d'arrel, és a dir, real. Tot plegat, ha generat un sentiment de millora i "progrés" que ha fet abaixar la guàrdia fins i tot a les filles de les mares feministes més conscienciades, a moltes militants de les organitzacions més d’esquerres.

Per aquest motiu, creuen important muntar i participar activitats que serveixin per debatre sobre totes aquestes qüestions i sobre com enfoquem la realitat actual de l’opressió patriarcal així com la nostra resposta a aquesta opressió; com diria la Maria Mercè Marçal: Sal oberta a la nafra i que no es tanqui!

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid