Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El CIEMEN participa a les Jornades 'Autodeterminació i diversitat al segle XXI' a Donostia

La capital de Guipúscoa serà aquest cap de setmana l'escenari de les Jornades Internacionals Autodeterminació i diversitat el segle XXI: Els drets dels pobles en el marc dels drets humans. (consulteu el programa)
Es tracta d'un acte organitzat per l'associació de càrrecs electes bascos Udalbiltza i la Conferència de Nacions Sense Estat d'Europa (CONSEU), impulsada pel CIEMEN.

27/03/2010 12:03 Internacional
Els debats giraran entorn a la qüestió dels drets col·lectius dels pobles des de tres perspectives diferents: el marc teòric, els exemples d'exercicis de sobirania, i els processos d'institucionalització.
 
Entre els ponents previstos en destaquen els advocats August Gil-Matamala (Països Catalans), Yann Choucq (Bretanya) i Bill Bowrin (Regne Unit). També hi haurà Pep Cruanyes, president de la Plataforma pel Dret de Decidir, Tata Rafael Quispe, del Govern indígena del Qollasuyu, (Bolívia), el politòleg basc Julen Zabalo, l'exalcaldessa d'Amoroto Maribi Ugarteburu i representants del Sinn Féin irlandès i del Parlament del Kurdistan. Obriran l'acte els presidents de les dues entitats organitzadores, Loren Arkotxa i Aureli Argemí.

Un dels principals objectius de les jornades és la redacció d'una proposta de declaració per presentar a organismes internacionals de defensa dels drets humans. L'acte també es planteja com una oportunitat per articular actors dels àmbits polític, social i acadèmic interessats en la qüestió dels drets col·lectius.

A més a més, els debats d'aquest cap de setmana serviran d'escalfament per al Fòrum Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles, la trobada internacional que se celebrarà a Girona a partir del proper 23 d'abril, i que durant quatre dies reunirà representants de pobles sense Estat d'arreu del món amb l'objectiu de teixir una xarxa que tingui els drets col·lectius i el dret a l'autodeterminació com a eix central.

Per a més informació sobre el Fòrum Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles, consulteu: http://forumpelsdretsdelspobles.wordpress.com

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid