Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La revista "Sons de la Mediterrània" premia el treball pòstum de Toni Roig

La publicació reconeix l’obra pòstuma de Toni Roig com el segon millor disc del 2009.
 
El treball en CD i DVD s’enregistrà l’any passat amb l’orquestra Ars Musicae.
 

27/02/2010 03:42 Cultura
 
La revista Sons de la Mediterrània ha premiat el treball pòstum de Toni Roig com a segon millor disc de l'any, un reconeixement a l'empenta del músic i agitador social que finà el 30 de setembre de 2007. 
 
Els seus companys de batalla d'Al-Mayurqa han mantingut encesa la seva flama i durant el 2008 enregistraren Al-Mayurqa clàssic amb l'orquestra Ars Musicae. És precisament aquest treball el que ha estat guardonat per la publicació lligada al Grup Enderrock. "És un reconeixement no sols al llegat de Toni Roig, sinó també a la manera de lligar la música popular amb el llenguatge clàssic", explicà ahir Jordi Martí, responsable de Sons. Al-Mayurqa clàssic suposa la barreja de dos estils no tan dispars però "poc habituals en la nostra música", afegí Martí, qui volgué destacar que aquest premi és també per a Pere i Manel Martorell, que han treballat de valent en l'escomesa.

Any rere any, la revista guardona els tres millors treballs discogràfics de música folk a través de les votacions dels col·laboradors i experts. En el número passat féu públic els resultats de les votacions, que es decantaren per Pep Gimeno Botifarra (Te'n cantaré més de mil) com a primer millor disc; Al Mayurqa clàssic, com a segon i Un segon, de Sol i Serena, com a tercer nominat. "Ha estat una grata sopresa, sobretot venint d'aquesta revista, que és un referent de la música folk als Països Catalans", explicava ahir Pere Martorell. "Toni treballà molts d'anys fent feina en aquest projecte, però per falta de temps no el pogué veure finalitzat. Per nosaltres, és posar a l'abast el llegat de Roig", afegí.

Al-Mayurqa clàssic s'entrenà el 30 de setembre del 2009 en un macroconcert al teatre Principal de Palma amb l'orquestra Ars Musicae com a gran protagonista en un treball que conté CD i DVD. Ara el grup cerca altres propostes interpretatives per aquest mateix treball perquè el projecte no caigui en l'oblit. Martorell assegurà ahir que altres orquestres ja els han demanat les partitures per preparar-ne un concert. "És el més important", indicà. El llegat de Toni Roig també ha estat recollit per Manel Martorell, que l'any passat presentà com a treball d'investigació de final d'estudis al Conservatori Superior de Música una biografia sobre la trajectòria professional del músic. "És un homenatge a la seva feina i a la gran amistat que ens uní", apuntà Manel. Ara el reconeixement arriba des del Principat.

Font: Diari de Balears

Per saber-ne més
Al-Mayurqa i Toni Roig en el record. Bloc de  Miquel López Crespí
 
 
 
 
 
 
La llumeta. El Punt 
 
 
Homenatge a n'en Toni Roig al Claustre de la Real. Llibertat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid