Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'apagada analògica a Mallorca genera l'apagada linguística

A partir de les 12 hores d'ahir es va fer l'apagada analògica a Mallorca que ha generat el silenci del senyal de Canal 33. Ara bé, els mallorquins podran gaudir de trenta-sis canals diferents, dels quals només cinc, IB3, TV3Cat, 3/24, TV Mallorca i Canal 4 -i aquest darrer, només a mitges-, són en català. Tot i axí, s'ha assegurat que el Canall 33 es podrà veure a finals de febrer, però hi ha motius de desconfiança des de  l'Obra Cultural Balear (OCB).

Aquesta entitat cultural assegura que ni els responsables d'IB3 ni els de TV3 han mostrat una voluntat clara d'arreglar aquesta situació. De fet, en connivència entre tots dos ens públics, s'ha mutilat la recepció de TV3 a les Illes, mutilació que no està previst solventar. Les emissions de ràdio en català també corren perill, i de fet, res no garanteix que es puguin continuar escoltant les emissores de la Generalitat a les Balears.

 

12/01/2010 09:29 Comunicació
Des de Tribuna Mallorca, l'apagada analògica, per tant, suposa avui una apagada lingüística en tot regla, el major retrocés en la normalització lingüística des que existeix l'autonomia, amb governs nacionalistes i d'esquerres al Consolat i a la Generalitat.
 
"Tot plegat, confirma l'autèntica "zona d'ombra" de dos governs, a Palma i a Barcelona, que es diuen "catalanistes i d'esquerres", però que a l'hora de la veritat, en una qüestió fonamental per a la llengua i la cultura, han demostrat, almanco fins avui, que no són dignes d'aquest nom." 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid