Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mònica Terribas afirma que TV3 no està creada per fer de televisió dels Països Catalans

La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, ha afirmat que els busquin en TV3 la televisió dels Països Catalans en aquests moments "s'estan equivocant" perquè no té ni l'estructura ni està creada "per fer aquest servei". Així de contundent s'ha expressat en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN).
Terribas ho argumenta, tot  dient que  nosaltres sempre hem estat una televisió que gràcies als repetidors d'algunes associacions, hem sobrepassat el marc de cobertura del Principat i hem donat servei al País Valencià, a les Illes, a la Catalunya Nord i a la Franja. La nostra il·lusió és que el servei de televisió pugui ser recíproc. Per això, nosaltres parem atenció i tenim delegacions en aquells territoris. Això no vol dir que en puguem informar amb la mateixa intensitat". Ara bé, puntualitza "que la vocació és que la gent que parli català pugui consumir TV3.".

21/12/2009 00:41 Comunicació

Mònica Terribas responia axí a la pregunta sobre l'informe de Grup Barnils on s'havia constatat a les informacions de TV3 es prioritzava el marc estatal per sobre del marc català: 

"El marc de referència a Catalunya és que de tot el que parlem ho fem amb perspectiva catalana i crec que l'informe això ho recollia. Nosaltres parlem des de Catalunya al món. Quan parlem del què afecta als catalans, si és l'economia, apareix la ministra d'economia com a marc de referència estatal. Però la qüestió és veure el punt de vista. Això vol dir que focalitzem sobre Catalunya i, per tant, sobre el que li preocupa a la gent d'aquí. És a dir, hi haurà dies que parlarem del president dels Estats Units i dies en què haurem de parlar de la Ministra Salgado.

A més, tenim el marc referencial català i el marc dels Països Catalans. Això vol dir que hi ha un sector de la nostra població que voldria que actuéssim com a televisió d'aquest àmbit en un sentit polític. Nosaltres sempre hem estat una televisió que gràcies als repetidors d'algunes associacions, hem sobrepassat el marc de cobertura del Principat i hem donat servei al País Valencià, a les Illes, a la Catalunya Nord i a la Franja. La nostra il·lusió és que el servei de televisió pugui ser recíproc. Per això, nosaltres parem atenció i tenim delegacions en aquells territoris. Això no vol dir que en puguem informar amb la mateixa intensitat. Per tant, qui busqui que TV3 sigui la televisió dels Països Catalans en aquests moments s'està equivocant, perquè realment nosaltres ni tenim l'estructura ni estem creats per fer aquest servei. Tot i que la vocació és que la gent que parli català pugui consumir TV3".

Pel que fa a la reciprocitat de les emissions de Tv3 amb Canal 9, Mònica Terribas assenyala que "és una qüestió política, i mentre sigui l'Estat qui tingui la capacitat de donar les freqüències i d'administrar l'espai, estarem davant d'una situació irresolta per falta de voluntat política"

Sobre el nivell lingüístic que es fa servir, Terribas reconeix que no és suficientment correcte i com que és una prioritat, el nostre equip de lingüistes està reforçant els directes, hem exigit un millor nivell de la llengua a les empreses que ens donen serveis, és a dir, estem establint mesures de correcció"

La directora de TV3 s'ha mostrat contrària als blocs electorals i ha demanat a polítics i periodistes que es restableixin la confiança perquè "cronometrar la informació" no millora la confiança dels televidents. Malgrat això, reconeix que ara mateix no disposa de cap indicador que li faci pensar que en les properes eleccions els blocs electorals desapareguin de la programació.

 

Per saber-ne més:

Un estudi constata l'espanyolització dels informatius de TV3 

“La nostra televisió”, denuncia, amb imaginació, els atacs continus al català de TV3 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid