Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crida a mobilitzar-se el 12 d'octubre a Euskal Herria en contra la guerra bruta i la repressió

Familiars i companys de presó de Jon Anza, familiars de víctimes del GAL, ciutadans que en els últims mesos han patit diferents episodis repressius i advocats han comparegut en Hernani para analitzar els últims esdeveniments i fer una crida a "construir un mur davant la repressió i la guerra bruta". A la trobada davant els mitjans han puntualitzat que el poper  12 d'octubre "no tenim gens que celebrar", ja que a Euskal Herria aquest dia "simbolitza la repressió, la guàrdia civil, la tortura i la guerra bruta". Davant això han reivindicat una solucion democratica, que a la seva entendre "no és compatible amb la repressió", Per això, han incidit en la necessitat de "tancar el camí a tota aquesta represion", a fi de viure "un futur en democràcia", segons informa Gara

03/10/2009 14:18 Internacional
Jon anza Jon anza
Després de recalcar que a Euskal Herria "encara seguim en l'espiral d'un conflicte polític sense solucionar", han censurat que els estats espanyol i francès "segueixen apostant per la via repressiva, en comptes de reconèixer els drets del nostre poble i actuar per una solució justa i democràtica". "No és casualitat", han remarcat, que en els últims vuit mesos "hagin estat segrestats Alain Berastegi, Lander Fernández, Dani Saralegi i Juan Mari Mujika", i que Jon Anza segueixi desaparegut. "Han començat a segrestar militants polítics, com càstig a la militància, amb objectiu de difondre la por i aconseguir informació política", han denunciat.
 
Al costat d'això, han criticat el silenci institucional i de la classe política durant els cinc mesos i mig que Jon Anza duu desaparegut i han emplaçat a institucions i partits que es posicionin de forma "clara", ja que les últimes informacions publicades els duen a pensar que en "alguns cercles de la classe política se sap més sobre aquesta desaparició". En la seva opinió, tant les últimes dades que s'han difós com els segrests denunciats en els últims mesos apunten "clarament en l'adreça de la guerra bruta". Segons el parer dels compareixents, "el fracàs de l'estratègia repressiva implica que la repressió es torni més salvatge". En aquest context han situat la "caça de fotos" dels presos o "la violència emprada per l'Ertzaintza" aquest estiu, així com la proliferació d'activitats feixistes en els últims mesos.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid