Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Berri Txarrak, Cris Juanico, Dijous Paella, Edelweiss i molts altres a les Barraques de Banyoles

La Festa Major de Banyoles, més popularment coneguda com a Festes de Sant Martirià, tindrà enguany una programació molt variada al recinte de les Barraques. Enguany, les Barraques han adoptat el lema de la Candidatura d'Unitat Popular de Girona (CUP), "Ara més que mai Fermesa! 70 anys combatent el feixisme", en commemoració al setantè aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a les comarques gironines. Com cada any, el Col·lectiu Independentista La Falç del Pla de l'Estany serà present a les Barraques, enguany marcades per l'organització d'una consulta popular independentista a la comarca. Pel dissabte 24 d'octubre la Falç ha organitzat una demostració de bitlles catalanes. La demostració, que anirà a càrrec del Deporting Club Serra Galliners, tindrà lloc a davant de la barraca de la Falç a partir de les cinc de la tarda.  

22/10/2009 20:18 Cultura

Aquesta programació -podeu consultar-la a la pàgina web de les Barraques, que cada any presenta un nou i original disseny-, igual que les fires banyolines, s'enceta avui a la nit, a les deu, amb La Ramona, que és un concurs adreçat a totes les formacions musicals i DJ's creadors dels Països Catalans, sigui quin sigui el seu estil musical i la llengua utilitzada. El jurat valorarà el directe de les dues formacions finalistes, The Bongo Experiences i Caiko. The Bongo Experience és una banda enèrgica i molt ballable amb un so i un estil molt personal.

Caiko torna amb força i intenta crear el seu propi univers metàl·lic. Per la seva banda, el trombó italià Mr. T-Bone és un personatge inquiet que ha participat en un gran nombre de bandes i ha enregistrat diversos àlbums. Des de fa un temps, puja a l'escenari amb el seu propi grup.

A les 12 de la nit, actuaran Edelweis, Gertrudis i Mendetz. En els seus gairebé deu anys d'activitat, Edelweiss ha consolidat el seu estil a través de l'experimentació en les diferents branques del rock dur.

Gertrudis és un dels puntals de la nova rumba catalana que s'està conreant a casa nostra. Amb només vuit anys de vida, han editat tres discos d'esutdis i un en dircte, i han realitzat més de 500 concerts. La seva música beu de la típica rumba catalana, i hi incorpora nous ritmes ocm el reagge, el funk o la cumbia per aconseguir que el públic no pari de ballar.

Gertrudis farà a les Barraques de Banyoles el seu darrer concert després de l'anunci d'una aturada indefinida. L'actuació es farà divendres al recinte les barraques de Banyoles a la 01.30 hores de la matinada. Considerat un dels nous grups de rumba catalana, Gertrudis portava 8 anys de vida i ha fet més de 500 concerts, amb hits com SamarretaEl Meu Germà. L'adéu no és definitiu.
 
Pel que respecte a Mendetz, amb la publicació de lseu primer disc, van passar de ser un grup revelació a un valor segur. Aquest any han tret al mercat el seu segon àlbum, Souvenir, que els certifica definitivament com una banda enèrgica amb una gran capacitat de ball, diversió i frescor, mesclat amb ritmes electrònics i música disco.

banyoles Varietat d'actuacions

Per dissabte, també a partir de les 12 de la nit, faran acte de presència i actuaran At Versaris, Berri Txarrak i Los Fulanos. Amb dos discos pulbicats, At Versaris reivindica el hip-hop amb missatge i en català. La seva és una aposat per transmetre consignes a través dels seus ritmes, que flueixen sobre unes bases molt eleaborades, marcades per ritmes molt diversos i atraients.

Berrti Txarrak ha publicat el seu sisè disc, Payola, que presentarà en exclusiva a les comarques gironines a les Barraques de Banyoles. Aquest àlbum representa un pas molt imortant pel grup atès que l'han enregistrat als estudis Electrical Audio de Chicago (EUA), amb l'enginyer Steve Albini (Nirvana, Pixies i PJ Harvey).

Barcelona es tenyeix de soul llatí amb l'arribada de Los Fulanos, una fabulosa banda de boogaloos i sing-a-lings, una superorquestra qu compta a les seves files amb autèntiques priemres figures de l'escnea musical pàtria, combatents ferotges en batalles de disc-funk, salsa o rock.

Pel diumenge 25 d'octubre, i a partir de dos quarts de deu de la nit, es portaran a terme les actuacions de Praga, Cris Juanico i Dijous Paella.

Praga, banda gironina, es va formar l'any 2005. Amb clares influències del costat més emotiu del rock, van enregistrar el seu debut discogràfic, Fragile, un disc ple de clarobscurs. El 2008 presenten el seu excel·lent segon disc, My first reflection. Al concert de barraques es podran escoltar cançons del nou disc de la banda, previst per al febrer del 2010.

Després de més de vint anys de carrera musical, Cris Juanico ens proposa una reflexió musical que té el Mediterrani com a punt de partida i centre de reflexió. I amb la finalitat de fer cantar i ballar el públic, la música de Dijous Paella té una clara influència de la rumba catalana, i els textos van des dels més divertits i desenfadats fins a la poesia musicada.

I el dilluns, 26 d'octubre, a les deu, per acabar la festa, Torna el Colina-Miralta-Sambeat CMS Trio presentant el seu nou disc Andando, en què s'accentuen encara més els trets distintius de la formació: jazz, latin i flamenc. Però ara sumant també aires africans i, sobretot, més intensitat, més energia i més diversió. el programa d'enguany de Barraques de Banyoles té la diversió assegurada.
 
 
fal2

 fal

 

 

 

 

 

 

 

Barraca del Col·lectiu Independentista La Falç

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid