Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern escocès proposa la celebració d'un referèndum sobre la independència

El primer ministre escocès, Alex Salmond, va  presentar ahir al parlament escocès, la proposta del seu govern de celebrar un referèndum sobre la Independència pel 2010. Salmond va dir que "aquest govern va ser triat amb un mandat popular per sotmetre a les urnes en referèndum la qüestió del futur d'Escòcia. Ha arribat l'hora que el poble d'Escòcia tingui la paraula.". Per això va remarcar que "el parlament no hauria d'interposar-se en el seu camí. Deixem que el poble parli".
Recordem que a les passades eleccions, els independentistes escocesos, liderats per Alex Salmond, van aconseguir derrotar el totpoderós Partit Laborista escocès, defensor aferrissat de l’unionisme.

04/09/2009 11:59 Internacional

Salmond, primer cap de govern independentista d'Escòcia, si vol tirar endavant la proposta de referèndum, ha de cercar complicitats, ja que governa en minoria.

El líder liberaldemòcrata, Tavish Scott, va dir que només donaria el vist-i-plau a la proposta si l'SNP es concentrava 'en els problemes de la gent' i deixava de banda les preocupacions sobre 'els afers interns' dels partit, segons comenta Vilaweb.

 

Per saber-ne més:

Salmond presenta el projecte de llei per al referèndum d’independència. MónDivers

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid