Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona vol que es faci un estudi per detectar l'amiant tòxic

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona ha demanat recentment que es realitzi un estudi per saber si hi ha amiant en altres vies de la ciutat que les ja localitzades. La candidatura independentista considera que l'Ajuntament va actuar indegudament en no demanar un informe sobre l'estat i els materials de la carretera però també considera que gran part de la responsabilitat recau sobre el Ministeri de Foment espanyol. L'amiant en pols produït industrialment per a la fabricació del material conegut com "uralita" provoca una malaltia fatal amb el nom d'asbestosi entre els qui el respiren. Fins l'actualitat s'han comptabilitzat milers de morts i emmalaltits al nostre país a causa de la manipulació d'aquest material; malalties i morts de les quals no s'han depurat mai les resposabilitats.

16/08/2009 18:15 Política

L'asbestosi és una malaltia irreversible produïda per inhalació prolongada d'asbest (la partícula de l'amiant en forma de ganxo microscòpic) Després de la inhalació, l'asbest es fixa en els pulmons produint cicatrització i engrossiment de les pleura. per això els pulmons no es contrauen ni expandeixen en forma normal.

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va exigir que l'Ajuntament actuï amb "extrema precaució, professionalitat i celeritat davant la gravetat del cas".  Per Navarro cal "fer un front comú" a les comarques gironines per exigir que l'Estat pagui la retirada d'aquest material. Navarro també demana que se sigui "escrupulós amb la seguretat dels treballadors a l'hora de retirar l'amiant".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid