Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diferents col·lectius del Camp esgoten la via administrativa contra les ARE

El passat 28 de juliol es va publicar al DOCG l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic de les Àrees Residencials Estratègiques del Camp. Durant, el període administratiu d'al·legacions, diferents entitats i organitzacions, com La Canonja 3, la Plataforma Valls Viu, el GEPEC-EdC o la CUP, han presentat diferents documents per exigir la paral·lització d'aquests projectes urbanístics que suposen un gran impacte ambiental a diferents poblacions de la vegueria, com ara Falset, Reus, Valls, Tarragona.., segons informa Pobleviu.cat

21/08/2009 04:01 Territori
Després que la Generalitat hagi fet cas omís a totes aquestes al·legacions, ara, s'obre el darrer període d'esmenes per la via administrativa, el que significa que si aquestes tampoc prosperen, només serà factible la via judicial. Alguns dels col·lectius esmentats, han presentant aquesta setmana recursos de resposició a l'aprovació definitiva del Pla Director. El termini per presentar al·legacions s'allargarà fins al proper 28 d'agost.
 
Els col·lectius que estan treballant per aturar aquests projectes, han denunciat diferents irregularitats durant el procés administratiu d'informació pública i al·legacions al Pla Director Urbanístic de les AREs. Han denuncieat que no hi ha hagut prou informació a la ciutadania, i en especial els i les veïnes afectades, i que el Servei Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques no ha respòs algunes de les al·legacions presentades per aquests col·lectius.

Tanmateix, alguns d'aquests col·lectius, com La Canonja 3 o la Plataforma Valls Viu, insisteixen en la via administrativa i han presentat un recurs de resposició a l'aprovació definitiva del Pla Director. D'aquesta manera, pretenen contiuar mostrant la seva oposició a un Pla que consideren "un model de desenvolupament urbanístic poc apropiat , amb notables impactes socials, econòmics i ambientals".

Més enllà d'això, La Canonja 3 ha emès un comunicat en que denuncia "les actituds d’alguns partits polítics, els quals han mostrat el rebuig de l’ARE a la Canonja però han donat el seu suport a Tarragona (Esquerra Republicana de Catalunya) o viceversa (Convergència i Unió). Així ho demostra l’aprovació dels Consorcis Urbanístics que han de desenvolupar les ARE" i que "s’ha vulnerat clarament el dret a la participació i a l’al·legació de la ciutadania i les entitats ambientalistes en el procés d’aprovació de l’Àrea Residencial Estratègica de la Canonja i d'arreu del Camp"
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid