Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tallen Diagonal en resposta a l'empresonament d'un activista defensor de Collserola

L'activista és a Quatre Camins per no haver pagat 60€ d'una pena-multa. Assenyalen "la Caixa" com a responsable de l'especulació i la destrucció del territori
Aquesta tarda, a dos quarts de set, una quarantena de membres de l'Esquerra Independentista han tallat el trànsit de la Diagonal a l'alçada dels edificis de la Caixa de Pensions i del Corte Inglés. Ho han fet amb pancartes alusives a l'empresonament de l'activista opositor al Pla Caufec i en denúncia de l'especulació i la repressió, segons informa Alerta Solidària

05/05/2009 23:33 Territori
La protesta que ha durat 15 minuts ha anat precedida per una concentració a les portes de l'entitat finacera a qui els activistes acusen de ser "un agent responsable de l'especulació i la destrucció del territori".

Aquesta acció és una més en les diverses que han estat realitzades aquests dies per denunciar l'empresonament d'un veí d?Esplugues de Llobregat que ha treballat durant molts anys en contra del projecte urbanístic "Pla Caufec" o "Porta Barcelona". Va ser detingut i empresonat el passat 27 d'abril i restarà entre reixes durant 10 dies per no haver pagat els 60? que una sentència li reclamava per una acció pacífica realitzada fa dos anys.

Tallen la Diagonal de Barcelona en resposta a l'empresonament d'un activista defensor de CollserolaEls mossos d'esquadra, amb una dotació d'unes 6 furgones d'antiavalots, han estat a l'expectativa de l'acció en tot moment, encara que a la fi no han intervingut.

Els concentrats han recordat que l'inici del cas està en l'obstinació de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat en urbanitzar la falda de la muntanya de Sant Pere Màrtir. Des de fa 18 anys, una plataforma popular s'oposa al projecte. Al maig del 2007, l'activista ara empresonat es va penjar durant tres dies dels edificis més alts d'Esplugues, a 50 metres d'alçada, amb una pancarta gegant en contra del Pla Caufec.
Encara hi ha molts altres processos oberts per tots aquests anys de lluita contra l'especulació, com per exemple el que afecta a 8 persones, que bloquejaren l'entrada a les obres fa un any i que esperen l'execució de la sentència amb més amenaces d'embargaments, sancions i presó.

La concentració, que ha creat un fort embús de tràfic a la ciutat, ha quedat disolta sense incidents cap a tres quarts de set de la tarda. Els activistes han anat llavors cap a l'Ajuntament d?Esplugues, on hi havia una nova concentració, en aquest cas informativa, per donar els darrers detalls de la situació del veí empresonat.
Per saber-ne més
Es pengen de nou a les tres torres d'Esplugues de Llobregat en solidaritat amb l'insubmís empresonat PDF a/e
dilluns, 04 maig 2009

Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat)Fa ja dos anys tres persones es van enfilar a 70 metres d’alçada a les tres torres per protestar contra el Pla Caufec, una d'elles empresonada fa uns dies per insumissió a pagar la multa d'aquella acció.

A partir de les 6.30h s'ha tornat a repetir l'acció, tres persones s’han penjat altre vegada de les tres torres. Aquesta vegada però una de les persones que es va penjar fa dos anys no podrà ser-hi, doncs està privada de la llibertat a la presó Quatre Camins. Aquesta persona està presa fruit de la seva insubmissió a les penes multa i en concret a la pena multa que el va condemnar a pagar 60 euros fruit d’aquesta acció. (Properes mobilitzacions)

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid