Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les dones reclamen el dret al propi cos a Palma

Ahir dissabte, prop d'un centenar de persones es concentraren a Ciutat a favor de l'avortament lliure i gratuït. La concentració, convocada pel col·lectiu feminista Dones i Lletres, començà a les 19 hores al carrer de Sant Miquel, just davant l'esgésia, amb el lema "traieu els vostres rosaris dels nostres ovaris".
 

La nota anecdòtica de la protesta la posà la "contraconcentració" que muntaren  una quinzena de catòlics que resaren en cercle davant la concentració, mentre aquesta tingué lloc. Alguns dels religiosos duien camisetes contra l'avortament, rosaris i inclús una dona tirà aigua suposadament beneïda davant els concentrats, tot simulant un exorcisme.

17/05/2009 23:51 Gènere

Un parell d'hores abans de l'inici de la concentració, membres del col·lectiu de Dones i Lletres havien muntat una paradeta on informaven de les seves reivindicacions, alhora que repartien material feminista. Pocs minuts després de les 19 hores, ja eren prop d'un centenar de persones, que, durant més d'una hora, corejaren diversos càntics a favor de l'avortament lliure i gratuït i en contra del paper que està jugant l'església catòlica en tot aquest afer. Mentrestant, un jove pintava un muramural_per_lavortament_a_palmal consistent en unes mans i uns ovaris enrevoltats i emmanillats per un rosari, tot fent referència al lema de la protesta.

Cap a les 20 hores dues allotes llegiren el manifest, on entre altres coses reclamaren la despenalització de l'avortament, el dret a un avortament lliure i gratuït, que aquest s'apliqui a la xarxa sanitària pública o la regulació del dret a l'objecció de consciència. Just acabar la concentració, la protesta a favor de l'avortament esdevení una festa feminista al bar la Gran Taberna. Una festa que s'allargà fins a ben entrada la nit.

 

Més informació: Mobilitzacions a favor de l'avortament lliure i gratuït a Palma  (Llibertat.cat)

Presenten la "Jornada de Lluita Feminista per un avortament lliure i gratuït "a Palma (Llibertat.cat)

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid