Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La PDE: "Al maig ens trobarem a Madrid, i si fa falta, tornarem a Brussel·les"

Els afectats pels pous de Vinallop reiteren que reben pressió per vendre les finques

Ahir, La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i Unió de Pagesos (UP) van aplegar unes cent cinquanta persones una jornada lúdica i reivindicativa en contra de la construcció dels pous de Vinallop a Tortosa. Durant la mobilització, Manolo Tomàs, portaveu de la PDE, va reivindicar que el futur del riu Ebre "està venut, ja que hi ha un acord entre totes les forces polítiques per complir el Pla Hidrològic"

20/04/2009 22:48 Territori

És per això que Tomàs va assegurar que l'Ebre "tornarà a ser un problema d'Estat", i va anunciar més mobilitzacions: "Al maig ens trobarem a Madrid, i si fa falta, tornarem a Brussel·les; tornarem a lluitar, i tornarem a guanyar", va sentenciar.

I és que els expropiats per la construcció dels pous de Vinallop 'segueixen rebent' pressió per part de l'administració perquè els venguin les finques expropiades, ja que  l'administració pretén quedar-se amb aquests terrenys tot i el compromís inicial de tancar els pous i tornar-los als propietaris un cop acabada la descontaminació del pantà de Flix.

Aquests fets reforcen el posicionament de la PDE que la construcció d'aquests pous no és únicament per una qüestió de seguretat en cas d'emergència durant el procés de descontaminació del pantà de Flix. En tot cas, aquesta interès 'reforça la possibilitat' que l'administració estigui gestionant un 'transvasament encobert".

Entre les accions programades per la descontaminació del pantà de Flix hi ha la construcció d'una cinta transportadora dels residus tòxics que s'extreguin del riu d'uns sis quilòmetres. Tot i així i segons la Plataforma, la construcció d'aquesta cinta 'tan important' no ha començat.

La PDE, va recordar que des de la plataforma demanen "transparència i respostes", però ningú els en dóna: "No sabem qui gestionarà l'obra dels pous, per això pensem que ens volen encolomar una obra que reforci el minitransvasament cap a Tarragona.".

També es va denunciar que l'administració també està fent pressió als propietaris dels terrenys on s'han de construir els pous perquè treguin els cartells reivindicatius en contra d'aquesta obra ja que els ho justifica dient que distreuen als conductors que circulen per la C-12. 

Recordem que fa unes setmanes es va haver de suspendre aquest acte reivindicatiu en una de les finques afectades per la construcció dels pous de Vinallop, ahir, el bon temps va permetre que es pogués dur a terme la protesta.

 

Per saber-ne més:

La PDE denuncia pressions per boicotejar la concentració contra els pous d'emergència de Vinallop. Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid