Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LA CUP de Lleida contra la nova ordenança de civisme que criminalitza les treballadores sexuals

Insta a la Paeria a reirar la imposició de multes i demana participar en la comissió del pla integral d'intervenció sobre el treball sexual
La CUP de Lleida de Lleida ha fet aquest divendres un acte de protesta contra la nova ordenança sobre el civisme de la capital del Segrià, que sanciona amb multes que van dels 200 als 3.000 euros les prostitutes que exerceixin als carrers de la ciutat i els seus clients. Representants de la CUP han lliurat un document a la Paeria en què demanen que no s’imposin aquestes multes i en què denuncien que la normativa criminalitza les dones que exerceixen la prostitució. La CUP ja va presentar al·legacions a la modificació de l’ordenança en el seu moment.

06/03/2009 19:51 Política
Avui, a dos dies de commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, la  CUP s’ha volgut adreçar a la regidora Sara Mestres com a responsable de Seguretat i per tant d’aquesta escalada punitiva en contra de les dones a la nostra ciutat, per a fer-li avinent les següents consideracions:

1.- CRIMINALITZACIÓ DE LES DONES. Tipificar com a infracció el treball sexual ofert a la via pública reforça la imatge degradant que la dona viu com a treballadora d’aquest sector, i al sancionar-la es criminalitza la víctima d’una situació discriminatòria i de violència contra les dones com és la prostitució. Una realitat social complexa i molt diversa en els seus casos, que necessita de mesures socials, econòmiques i laborals específiques i fins i tot personalitzades. Per la qual cosa, instem a la Paeria a retirar l’ordenança.

2.- INEFICÀCIA D’UN PLA SOTMÉS A L’ORDENANÇA. El Pla Integral d’Intervenció sobre el Treball Sexual a Lleida seria un instrument idoni per a l’abordatge transversal i en xarxa de mesures socials envers la situació de les persones que exerceixen el treball sexual, sota una perspectiva de gènere, si no coexistís amb mesures punitives com l’ordenança de civisme, de rang normatiu clarament superior i que ha estat aprovada amb caràcter previ al pla i no a la inversa, és a dir, sense comptar amb una prospectiva-diagnosi abans d’emprendre mesures de cap tipus, i menys encara, de caire punitiu.

3.- MILLORA DEL PLA INTEGRAL. Al marge de les anteriors consideracions, atès que no sols ens pronunciem en contra de l’ordenança sinó que volem aportar propostes de millora del Pla Integral d’Intervenció sobre el Treball Sexual, treballant en pro de mesures i alternatives socials no criminalitzadores, la CUP ha sol·licitat participar en la comissió de treball del Pla, així com que aquesta resti oberta a la resta d’entitats de la ciutat, especialment de dones i del col·lectiu a qui va adreçat.
 
 
Per saber-ne més 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid