Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tomben de nou el "Toro Osborne" al Bruc

Uns desconeguts han tombat aquest dimarts a la matinada el toro d'Osborne del Bruc vuit mesos després que deu veïns de Masquefa liderats pel propietari d'una serralleria del municipi el tornessin a aixecar. El grup, que ha fet arribar la notícia a través d'un comunicat a nom d'ÚltimahoraCat2, referma el seu compromís de respondre 'conseqüentment' a cada 'agressió greu' a la nació catalana, segons l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Així mateix, lamenten que des de cap institució s'hagin emprès mesures per esborrar aquesta silueta 'imposada' i 'reconstruïda il·legalment' al peu de Montserrat ni s'hagi sancionat als seus responsables. Segons el mateix comunicat, el seu deure és defensar la terra amb convicció per resistir 'ara i sempre'.

24/02/2009 13:09 Política

A principis de mes dos manresans van ser condemnats, la qual no han reconegut, per haver intentat fer caure l'esmentada silueta se signe espanyolista. Precisament per denunciar la sentència  s'ha convocat una mobilització pel el dia 7 de març a la localitat del Bruc.

L'agost del 2007, un grup de persones que es van batejar amb el nom de La Bandera Negra va reivindicar el sabotatge que va fer caure el  Toro d'Osborne del Bruc. Aquest grup va fer seu el nom i la retòrica emprada pel grup dels anys vint La Bandera Negra (Sant Germandat Catalana), compost per independentistes catalans i que reprenia la tradició catalana secular d'emprar la bandera negra en els moments de resistència armada.

 

Per saber-ne més:

Condemnats els dos manresans que atacaren el "Toro d’Osborne". Llibertat.cat

Els manresans que van intentar tirar el Toro Osborne del Bruc defensen la seva acció als jutjats. Llibertat.cat

Judici per danys al toro d'Osborne del Bruc. Llibertat.cat

Jornades antirepressives a Manresa. Llibertat.cat 

Ajornat el judici per danys al toro d'Osborne del Bruc. Llibertat.cat

Judici contra els Maulets detinguts a Igualada - Llibertat.cat

Maulets qüestiona les detencions de dos dels seus membres a El Bruc - Llibertat.cat 

La Bandera Negra reivindica la caiguda de l'estructura del Toro d'Osborne - Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid